Järfälla Kommun

Fler YH-utbildningar till expansiva Järfälla

Dela

Det växande Järfälla får nu ännu en yrkeshögskoleutbildning när Kvalificerad busstekniker/hybrid beviljas tillstånd att starta i kommunen. Järfälla kommun, som vill kunna erbjuda fler högre utbildningar, erbjuder utbildningen i samarbete med företaget Yrkesakademin.

Järfälla kommun satsar på högre utbildning och vill samla fler YH-utbildningar i ett YH-center som kan fungera som en fysisk mötesplats där utbildingsanordnare och näringsliv kan samverka. Utbildningen Kvalificerad busstekniker/hybrid innebär ett tydligt steg mot ett framtida YH-center.

– Det här är ett stort steg framåt i vårt arbete med att rusta människor för arbetsmarknaden. YH-utbildningar är mycket efterfrågade och leder i hög utsträckning till anställning efter examen. Vi arbetar aktivt för att göra Järfälla till ett centrum för YH. Just busstekniker är ett viktigt yrke när Stockholmsregionen växer och kollektivtrafiken byggs ut, säger kompetensnämndens ordförande Christian Bengtzelius (S).

Utbildningen Kvalificerad Bussteknikerel/hybrid, som är en teknikintensiv utbildning inom Teknik och tillverkning, kommer att erbjuda 20 platser i Järfälla med start i september 2018. Utbildningen kommer till stor del att bedrivas på distans.

Pågående utbildningar

I Järfälla bedrivs sedan tidigare flera andra YH-utbildningar som nu också fått förlängning; Vatten- och miljötekniker samt Rörnätstekniker. Dessa drivs av företaget Blue Peak i samarbete med Järfälla kommun. Även YH-utbilningen Bygglovshandläggare finns i Järfälla sedan tidigare, och startar även upp med ny omgång hösten 2018.

Mer information

Per Eklind, projektledare för YH, per.eklind@jarfalla.se, 070-002 72 86

Christian Bengtzelius (S), ordförande kompetensnämnden, christian.bengtzelius@jarfalla.se, 070-002 35 06

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum