Västtrafik

Flera förändringar för kollektivtrafikens resenärer i Göteborg i sommar

Dela

På måndag börjar Västtrafiks sommartidtabell gälla. Det innebär nya tider för de flesta av Västtrafiks linjer. Kollektivtrafiken påverkas också av flera infrastrukturprojekt som pågår i Göteborg. Resenärer uppmanas vara ute i god tid i sommar.

Den 17 juni byter Västtrafik till sommartidtabell. Foto: Eddie Löthman
Den 17 juni byter Västtrafik till sommartidtabell. Foto: Eddie Löthman

- På sommaren, när skolor är stängda och många har semester, är resandet som lägst. Därför är det den bästa tiden på året att göra nödvändigt underhåll av vägar och spår. Samtidigt pågår flera infrastruktur- och stadsutvecklingsprojekt i Göteborg som också påverkar kollektivtrafikens restider och körvägar. Vår uppmaning till våra kunder är att hålla sig uppdaterad via Reseplaneraren, räkna med längre restid och var ute i god tid, säger Sara Ihrlund, avdelningschef trafikomläggning, Västtrafik.

Från den 17 juni gäller sommartidtabell för Västtrafiks linjer, förutom Västtågen som byter tidtabell den 1 juli. Sommartidtabellen gäller till och med den 18 augusti.

Hela listan: Västtrafiks sommartidtabell – linje för linje.

Två nya linjer till Volvo i Göteborg
I samband med Västtrafiks tidtabellskifte trappas arbetet med att renovera Älvsborgsbron upp. För att möjliggöra för fler att ställa bilen hemma lanserar Västtrafik två nya busslinjer över bron.

Linje 180 kommer köra mellan Hovås via Radiomotet och Marklandsgatan till Volvo Torslanda, medan linje 127 kör från Nordstan direkt till Vädermotet och därifrån vidare mot Volvo Torslanda.

Spårvagnar tar andra vägar
I sommar blir det en hel del förändringar i spårvagnstrafiken. Trafiken påverkas i flera etapper på grund av de olika arbetena som pågår i staden. Spårvagnslinje 1 är den enda linjen som är helt utan påverkan. Aktuella linjekartor för spårvagnstrafiken finns på vasttrafik.se och på hållplatserna.

Färre tågavgångar
Även tågtrafiken glesas ut under sommaren. Bohusbanan byter tidtabell 17 juni. Västtågen byter till sommartidtabell med start 1 juli. 

På grund av ett underhållsarbete på Västra Stambanan påverkas tågtrafiken i sommar. Det blir totalt sett färre avgångar på banan och vissa avgångar ersätts med buss.

Sök din resa i Reseplaneraren eller på vasttrafik.se

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Den 17 juni byter Västtrafik till sommartidtabell. Foto: Eddie Löthman
Den 17 juni byter Västtrafik till sommartidtabell. Foto: Eddie Löthman
Ladda ned bild
Sommartider i kollektivtrafiken. Foto: Thomas Harrysson
Sommartider i kollektivtrafiken. Foto: Thomas Harrysson
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 430 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum