Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Flera kyrkor drabbade av skadegörelse

Dela

Under natten till lördagen den 2 april har fyra kyrkor har utsatts för skadegörelse i form av klotter. Det rör sig om Romfartuna kyrka, Lundby kyrka, Skultuna kyrka och Harakers kyrka. Händelserna upptäcktes under förmiddagen den 2 april. Polisanmälan är under upprättande.

Romfartuna kyrka, foto Matilda Hildingsson.
Romfartuna kyrka, foto Matilda Hildingsson.

- Vi är självklart både ledsna och bedrövade över det inträffade. För oss är det nu viktigt att fortsätta hålla våra kyrkor öppna enligt ordinarie öppettider och vi välkomnar dig som vill besöka oss, säger domprost Daniel Eklund.

Det finns ingen känd hotbild mot Svenska kyrkan Västerås. Just nu görs en genomgång av läget i resterande 20-talet kyrkor och flertalet har inte drabbats. Sanering kommer påbörjas snarast möjligt.

- Vi ser i nuläget inga kopplingar till tidigare skadegörelser från 2014 och 2020 och vi kommer samarbeta med polisen i frågan, avslutar domprost Daniel Eklund.

För mer information

Daniel Eklund, domprost, Svenska kyrkan Västerås, 021-10 76 25 eller daniel.eklund@svenskakyrkan.se.

Ulrika Säfström Sunnerfelt, kommunikationschef, Svenska kyrkan Västerås, 021-10 76 13 eller ulrika.sunnerfelt@svenskakyrkan.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Romfartuna kyrka, foto Matilda Hildingsson.
Romfartuna kyrka, foto Matilda Hildingsson.
Ladda ned bild
Domprost Daniel Eklund, foto Henrik Mill.
Domprost Daniel Eklund, foto Henrik Mill.
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Gift er på Drive in i sommar!29.3.2022 11:39:40 CEST | Pressmeddelande

Gift er, förnya era äktenskapslöften eller passa på att döpa barnen på årets drive in. Eller kom förbi och njut av den härliga stämningen. Fredagen den 8 juli finns Svenska kyrkan äntligen på plats igen vid Elbakajen under Västerås Summer Meet! Att vigas, förnya äktenskapslöften eller döpas på drive in är både enkelt och stämningsfullt. Kom som ni är. Kyrkan ordnar präst, musik och skål i alkoholfritt bubbel för brudpar och dopfamiljer. Den härliga stämningen står Västerås Summer Meet och publiken för.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum