Uppsala kommun

Flera leverantörer av vuxenutbildning har upphandlats

Dela

Uppsala kommun har upphandlat flera leverantörer inom fyra områden för vuxenutbildning. Det rör sig bland annat om svenska för invandrare, SFI, bygg, transport och vård.

– Arbetsmarknadsnämndens huvudfokus är att individer ska komma in på arbetsmarknaden. Alla våra insatser ska leda till fler arbetstagare och därför ska vi ha ett brett utbud av utbildningar för vuxna. De utbildningar vi nu har upphandlat ska garantera långsiktighet och rör, utöver SFI, branscher som har ett stort behov av arbetskraft, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

De som vunnit upphandlingarna är för anbudsområdet Svenska för invandrare företaget AlphaCE. För El och energi, Bygg och anläggning, VVS och fastighet företaget Movant, Fordon och transport vann Yrkesplugget och för vård och omsorg; hälso- och sjukvård samt psykiatri företaget Forsman och Nydahl AB (MoA Lärcentrum).

Vinnarna inom yrkesutbildningar kan erbjuda klassrumsundervisning och lärlingsutbildning och upphandlingen gör det också möjligt att kombinera yrkesutbildning med SFI och att läsa på distans.

– Vi kan nu erbjuda flera utbildningar och olika sätt att studera på. Det gör att fler får möjlighet att på sikt komma in på arbetsmarknaden, säger Ulrika Grönqvist, chef för vuxenutbildningen.

Grundavtalsperioden är på tre år med en optionsavtalsperiod på ett år, vilket innebär att man tecknat ramavtal på fyra år. Uppsala kommun bedriver även utbildningar i egen regi och i samarbete med andra externa utförare.

Kursutbudet publiceras i juli och utbildningarna startar den 14 oktober.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum