Uppsala kommun

Flera leverantörer av vuxenutbildning ska upphandlas

Dela

Uppsala kommun har beslutat att upphandla flera leverantörer inom fyra områden för vuxenutbildning. Det rör sig bland annat om svenska för invandrare, Sfi, bygg, transport och vård.

– Vi ska ha ett brett utbud av utbildningar för vuxna som vill komma in på arbetsmarknaden. De upphandlingar vi gör nu ska garantera långsiktighet och integration. Utöver Sfi, rör upphandlingarna yrkesutbildningar inom branscher som har ett stort behov av arbetskraft, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Upphandlingen genomförs under våren och planen är att utbildningarna ska vara igång i mitten av oktober.

Vinnarna ska kunna erbjuda lärlingsutbildning och lärlingsutbildning ska finnas för alla yrkesutbildningar. Ansvariga för vuxenutbildningen är måna om att det ska finnas möjlighet att kombinera yrkesutbildning med Sfi.

De fyra anbudsområdena:
1. Svenska för invandrare
2. El och energi, Bygg och anläggning, VVS och fastighet
3. Fordon och transport
4. Vård och omsorg; Hälso- och sjukvård samt Psykiatri


Grundavtalsperioden är på tre år med en optionsavtalsperiod på ett år, vilket innebär att man tecknar ramavtal på fyra år. Uppsala kommun bedriver även utbildningar i egen regi.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Uppsala kommun tar helhetsgrepp på fritidshem17.4.2019 08:58:33 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun anordnar inspirations- och utbildningsdagar för sina 500 medarbetare i kommunala fritidshem. Syftet är att lyfta deras viktiga arbete med att stimulera elevers lärande och främja social gemenskap och allsidiga kontakter med jämnåriga och vuxna. De två halvdagarna äger rum på Uppsala Konsert & Kongress den 26 april och den 3 maj. Bland annat medverkar programledaren och läraren Beppe Singer med en inspirationsföreläsning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum