Uppsala kommun

Flera leverantörer av vuxenutbildning ska upphandlas

Dela

Uppsala kommun har beslutat att upphandla flera leverantörer inom fyra områden för vuxenutbildning. Det rör sig bland annat om svenska för invandrare, Sfi, bygg, transport och vård.

– Vi ska ha ett brett utbud av utbildningar för vuxna som vill komma in på arbetsmarknaden. De upphandlingar vi gör nu ska garantera långsiktighet och integration. Utöver Sfi, rör upphandlingarna yrkesutbildningar inom branscher som har ett stort behov av arbetskraft, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Upphandlingen genomförs under våren och planen är att utbildningarna ska vara igång i mitten av oktober.

Vinnarna ska kunna erbjuda lärlingsutbildning och lärlingsutbildning ska finnas för alla yrkesutbildningar. Ansvariga för vuxenutbildningen är måna om att det ska finnas möjlighet att kombinera yrkesutbildning med Sfi.

De fyra anbudsområdena:
1. Svenska för invandrare
2. El och energi, Bygg och anläggning, VVS och fastighet
3. Fordon och transport
4. Vård och omsorg; Hälso- och sjukvård samt Psykiatri


Grundavtalsperioden är på tre år med en optionsavtalsperiod på ett år, vilket innebär att man tecknar ramavtal på fyra år. Uppsala kommun bedriver även utbildningar i egen regi.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Var ska Uppsalas avloppsreningsverk ligga i framtiden?18.9.2019 17:35:15 CESTPressmeddelande

Kommunstyrelsen har tillsammans med Uppsala Vatten utrett hur Uppsalas avloppsförsörjning ska klaras på lång sikt. Kungsängsverket, som nu renar avloppsvattnet från staden och några närbelägna tätorter, ska byggas ut för att klara utvecklingen fram till omkring år 2060. Därefter finns tre lokaliseringsalternativ, utöver nuvarande plats: En kortare bit söderut om nuvarande plats, sydost om Bergsbrunna eller väster om E4:an vid Fullerö.

Lena Åberg Frisk slutar på UKK18.9.2019 12:12:41 CESTPressmeddelande

Lena Åberg Frisk har idag meddelat att hon slutar som VD på UKK. - Jag är oerhört stolt över det vi tillsammans åstadkommit på UKK under min tid som vd. Jag tillträdde med ett tydligt uppdrag och mycket av det är nu genomfört. Nu är vi tyvärr i ett läge där styrelsen och jag inte är överens om hur verksamheten ska utvecklas framöver. Då är det bättre att någon annan får ta ansvaret att leda verksamheten vidare, säger Lena Åberg Frisk. Åberg Frisk tillträdde som VD på UKK i augusti 2015. Under hennes tid som VD har bland annat antalet egna arrangemang fördubblats, samarbeten med Kungliga Musikhögskolan inletts och UKK har flyttat fram positionerna i sitt klimat- och miljöarbete. Vidare har bolaget idag en ekonomi i balans och är en av landets främsta platser för kultur och möten. Lena Åberg Frisk tar ut kompledigt från och med idag 18 september och avslutar formellt sin tjänst 31 december 2019. För mer information: Lena Åberg Frisk 072-5674948 Stefan Berg 0724-682683 Pressansvarig Uppsa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum