Högskolan i Halmstad

Flera nya utbildningar i Högskolans utbud inför hösten

Dela

På tisdag, den 19 april, stänger ansökningsperioden till höstens högskoleutbildningar. På Högskolan i Halmstad finns ett antal nya utbildningar att välja mellan och också utbildningar som har kommit tillbaka i nya format.

Nu är det bara några dagar kvar innan ansökningsperioden till höstens högskoleutbildningar stänger. I år gör påsken att den som vill söka en utbildning har några extra dagar på sig. Anmälan stänger först den 19 april i stället för den 15 april som vanligen är sista ansökningsdatum inför höstens utbildningar.

Nya och utvecklade utbildningsprogram

Till hösten startar flera nya program vid Högskolan i Halmstad. Ett av programmen är Tillämpad artificiell intelligens (AI), en utbildning med fokus på utveckling och användning av artificiell intelligens för att lösa samhällsutmaningar inom exempelvis energiförsörjning och sjukvård. Programmet har tydliga kopplingar till FN:s globala mål för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Bland höstens nyheter finns även två kortare variationer av Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). De är på 60 högskolepoäng, där den ena har inriktningen ämneslärare i gymnasiet och den andra ämneslärare i årkurs 7 till 9. De nya KPU-utbildningarna är ett samarbete med Campus Varberg och undervisningen sker på distans med några träffar på plats i Varberg.

Till hösten kommer också Internationella marknadsföringsprogrammet och programmet Arbetsvetenskap tillbaka i nya format. Flera nya utbildningar ges även på magister- och masternivå.

– Högskolan i Halmstad är ett populärt lärosäte och det är alltid lika spännande att se hur många som hittar sin utbildning hos oss. I år är det extra kul att kunna erbjuda så många nya utbildningar och etablerade utbildningar i ny tappning, säger Malin Hallén, vicerektor med ansvar för utbildning, kvalitet och hållbarhet på Högskolan i Halmstad.

På Högskolan i Halmstad kan blivande studenter nu välja mellan över 50 program och cirka 200 fristående kurser.

Ansökningsperioden är öppen under en månad, från tisdagen den 15 mars till tisdagen den 19 april. Program och kurser söks på www.antagning.se

Nya program vid Högskolan i Halmstad hösten 2022

  • Arbetsvetenskap, 180 hp.
  • Internationella marknadsföringsprogrammet, 180 hp.
  • Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) – ämneslärare gymnasieskolan, 60 hp.
  • Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) – ämneslärare årskurs 7–9, 60 hp.
  • Magisterprogram i träningens biomedicin – hälsa, idrott och prestation, 60 hp.
  • Masterprogram i digital tjänsteinnovation – projektbaserad, 120 hp.
  • Masterprogram i hälsa och livsstil – projektbaserad, 120 hp.
  • Masterprogram i industriell organisation och innovation – projektbaserad, 120 hp.
  • Tillämpad artificiell intelligens (AI), 180 hp.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Horizon Europe beviljar projekt om AI för en säkrare trafikmiljö16.3.2022 10:17:29 CET | Pressmeddelande

Horizon Europe har beviljat forskningskonsortiet ROADVIEW (Robust Automated Driving in Extreme Weather) tio miljoner euro för att lösa utmanande problem med självkörande fordon med hjälp av AI. Projektet kommer utveckla robusta och kostnadseffektiva AI-baserade system för perception och beslutsfattande i fordon med förbättrad prestanda under svåra väderförhållanden. Högskolan i Halmstad ska samordna konsortiet med 15 partner under de kommande fyra åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum