Åklagarmyndigheten

Flera personer anhållna efter människorov i södra Stockholm

Dela

Under tisdagsmorgonen gjorde polis flertalet tillslag på olika adresser i Vårberg i södra Stockholm. Vid tillslagen greps flera personer som varit anhållna i sin frånvaro misstänkta för ett människorov i södra Stockholm i fredags natt.

Insatsen genomfördes av polisen i Skärholmen och polisens sektion för grova brott i Stockholm syd ledde tillslaget med biträde av flera andra operativa polisenheter från regionen.

–Totalt är nu tio personer anhållna i ärendet. Flera av dem står åtalade i ett stort narkotikaärende som just nu avhandlas i hovrätten, säger kammaråklagare Carl Mellberg som är förundersökningsledare i ärendet.

Häktningsförhandlingar mot fyra av de misstänkta äger rum vid Södertörns tingsrätt under eftermiddagen i dag tisdag med start kl. 13. För de övriga sex anhållna personerna måste åklagare senast kl. 12 på fredag besluta om de ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Målnummer vid Södertörns tingsrätt: B 9180-21.

Kontakt

Kammaråklagare Carl Mellberg är tillgänglig för media kl.16-16.30 i eftermiddag på 010-562 54 05. Innan dess är åklagaren inte tillgänglig.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum