Försäkringskassan

Flest barn föds i juli

Dela

Juli är den månad då det föds flest barn i Sverige, så har det varit de senaste åtta åren. Totalt i landet föddes det 10 455 barn under juli månad 2015. Av alla nyfödda under förra året, föddes 44 procent under vår- eller sommarmånaderna april till augusti.* Som nybliven förälder har man många frågor kring föräldraförsäkringen – Försäkringskassan har svaren.

Att sätta sig in i allt som föräldraförsäkringen har att erbjuda kanske inte är något som alla blivande föräldrar prioriterar. För att göra det enklare att ta till sig informationen har Försäkringskassan lättillgängligt samlat tips och verktyg som presenteras via Mina sidor på webben, Facebook och en mobilapp.

- Det kan vara mycket att tänka på när storken kommer med sin leverans. Det bästa sättet för nyblivna mammor och pappor att ta till sig föräldraförsäkringen är att använda sig av Försäkringskassans självbetjäningstjänster, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson på Försäkringskassan.

På Mina sidor på Försäkringskassans webbplats kan man enkelt planera och ansöka om föräldrapenning och få en överblick över sitt ärende inklusive utbetalningsdatum. På Facebook Förälder kan man få snabba svar på sina frågor om föräldraförsäkringen: facebook.se/foralder. Via Mina sidor-appen går det bland annat att anmäla VAB och nå flera andra mobila webbtjänster.

*källa: SCB

Mer information om föräldraförsäkringen: forsakringskassan.se/foralder. 


Kontakt

Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt: ring presstjänsten på 010-116 98 88

Dokument

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum