Navet

Flest miljardföretag inom elinstallationer bland de olika installationsbranscherna

Dela

I NAVET Analytics årliga sammanställning över de 20 största installationsföretagen, baserat på omsättning, finns det tydliga skillnader mellan hur de olika installationsbranscherna är strukturerade. Vid en närmare titt visar det sig att det finns avsevärt fler stora bolag inom elinstallationer jämfört med både ventilationsbranschen och VVS-branschen.

Flest miljardföretag inom elinstallationer bland de olika installationsbranscherna, bild: Navet
Flest miljardföretag inom elinstallationer bland de olika installationsbranscherna, bild: Navet

I NAVET Analytics årliga sammanställning över de 20 största installationsföretagen, baserat på omsättning, finns det tydliga skillnader mellan hur de olika installationsbranscherna är strukturerade. Vid en närmare titt visar det sig att det finns avsevärt fler stora bolag inom elinstallationer jämfört med både ventilationsbranschen och VVS-branschen

Under förra året omsatte de 20 största elinstallationsföretagen tillsammans 21,4 miljarder kronor, där de 6 största bolagen hade en omsättning som översteg 1 miljard vardera. De 20 största VVS-installatörerna omsatte tillsammans 16,4 miljarder och när det gäller ventilationsinstallatörerna var den sammanlagda omsättningen för de 20 största 10,7 miljarder. Bland ventilationsinstallatörerna var det tre bolag med en omsättning över 1 miljard, medan motsvarande antal bland VVS-installatörerna var två.

Studeras istället omsättningen per anställd hos de 20 största företagen var skillnaderna mellan branscherna däremot mindre. Både el- och VVS-installatörerna hade 2019 en omsättning på ca 1,9 miljoner per anställd. Däremot låg ventilationsinstallatörerna något högre med 2,2 miljoner. Sammantaget visar NAVET Analytics sammanställning att de 20 största installationsföretagens samlade omsättning ökade med 5 procent 2019 medan antalet anställda låg kvar i linje med 2018 års nivå.

Källa: NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Flest miljardföretag inom elinstallationer bland de olika installationsbranscherna, bild: Navet
Flest miljardföretag inom elinstallationer bland de olika installationsbranscherna, bild: Navet
Ladda ned bild

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

Språkliga barriärer är det största hindret till varför vi inte söker jobb på andra sidan Öresund17.5.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Crossborder Insight är en rapport från Navet som presenterar gränsöverskridande insikter kring tillväxtfrågor bland Öresundsregionens 4,1 miljoner invånare med stöd av AI. I ett första skede har arbetsmarknaden studerats och det framkommer bland annat att det är språket som är den största barriären som hindrar människor från att söka jobb på andra sidan sundet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum