ByggföretagenByggföretagen

Flest vill bygga hus med Arga snickaren

Dela

Anders Öfvergård är den svensk som flest svenskar vill bygga ett sommarhus tillsammans med. Näst mest populär är Ernst Kirchsteiger följt av radarparet Johnny och Mattias. Det visar en undersökning som Byggföretagen låtit Kantar Sifo göra.

Listan domineras av människor som på olika sätt är kända för eller förknippas med byggnation. Men tre undantag finns – Måns Zelmerlöw, Leif GW Persson och Anders Bagge.

Enda kvinna på listan är Hanna Hellquist, känd från bland annat P3, som under året låtit svenska folket följa med på hennes renoveringsarbete av ett hus i Grums.

Plats

Vilken svensk kändis skulle du helst vila bygga en sommarstuga med?

Antal svar

1

Anders Öfvergård

65

2

Ernst Kirchsteiger

21

3

Johnny och Mattias

15

4

Tareq Taylor

11

4

Gert Wingårdh

11

6

Måns Zelmerlöw

10

7

Peter Stormare

9

8

Leif GW Persson

8

8

Anders Bagge

8

8

Hanna Hellquist

8

För att underlätta för privatpersoner och andra att hitta en seriös byggare lanserades nyligen söktjänsten Schyssta byggare. På söktjänsten fyller man i vilken typ av beställare man är, vilken typ av jobb man önskar få utfört samt var i Sverige som jobbet och får sedan förslag på olika byggföretag som matchar önskemålen. Gemensamt för alla byggföretag på Schyssta byggare är att man har avtalsenliga löner, pensionsavsättningar, försäkringar, genomgått särskilda utbildningar i arbetsmiljö och sund konkurrens, tillämpar ID06, skrivit under Byggföretagens uppförandekod och en hel del annat som visar att man är en schysst byggare.

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 21-24 maj 2021. Totalt intervjuades 1075 personer i åldern 18-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Kontakter

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Välkommet förslag för effektivare byggprocess17.9.2021 13:41:37 CEST | Pressmeddelande

Regeringen föreslår ändringar i plan- och bygglagen som innebär att det införs en ny aktör i lagen: certifierat byggprojekteringsföretag. - Detta är ett välkommet förslag som kan korta byggprocessen och frigöra resurser för kommunerna. Samma tekniska lösningar måste fungera i hela landet utan att godtyckliga lokala bedömningar kommer i vägen. Förslaget kan bli ett steg mot effektivare byggande, lägre kostnader och högre kvalitet, säger Anna Broman, bostadspolitisk expert på Byggföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum