Resia AB

Florida – barnfamiljernas paradis

Dela

Florida är en populär destination bland svenskarna, och framför allt bland de som reser med barn. Barnvänliga och långgrunda paradisstränder, pulserande storstäder och aktiviteter för hela familjen så långt ögat når. Dessutom en gottepåse av alternativ för kryssningsfantasten då de flesta kryssningar till Karibien och Centralamerika avgår härifrån.

– Intresset för Florida fortsätter att öka och bokningarna till flera av de större städerna i regionen har till och med ökat med upp till 163 % jämfört med samma period förra året. Solskensstaten är en stark utmanare till andra populära och typiska familjedestinationer som till exempel Gran Canaria och Teneriffa. Att kunna kombinera en händelserik bilsemester med stadspuls, stränder och eventuellt en karibienkryssning är något som är unikt för just den här destinationen. Dessutom är det ett resmål man kan besöka i stort sett året om, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Flyg smart och maxa semestern

Istället för att flyga till och hem från samma stad är det enkelt att flyga in till en stad och hem från en annan. Detta gör att man sparar värdefull semestertid och att man slipper ta sig tillbaka till utgångspunkten igen. Ett förslag är att flyga till Orlando och hem från Miami för att inleda resan med alla nöjesparker och att sedan avsluta med Miami med omnejd.

Enkelt och smidigt att bila

Få platser i världen är lika smidiga att bilsemestra i som Florida – bra vägar, kort restid och mycket att uppleva längs med vägen. Man hämtar med fördel gärna hyrbilen redan på flygplatsen när man har landat, för att sedan lämna tillbaka den på flygplatsen när det är dags att resa hem. Man bör tänka på att välja en biltyp med generöst bagageutrymme då detta oftast är mindre än vad man kan tro. Att hyra bil i USA är prisvärt så man ska inte vara rädd för att ta en större bilmodell än man tänkt från början. Att ha en bra försäkring och ett kreditkort med täckning för depositionen är också viktigt att lösa redan innan avresa. Ofta spärrar hyrbilsfirman en relativt stor summa på kortet och har man då inget kreditkort kan det innebära att hela semesterkassan är fryst och resan inte blir som man tänkt sig.

Några av USA:s bästa stränder

Många av Floridas stränder är vad vi svenskar kallar paradisstränder med potatismjölssand och turkost vatten. Dessutom har flera av dem korats till några av landets bästa och finaste stränder. På Tripadvisors topplista över USAs bästa stränder hamnar sex av Floridas stränder på topp tio - Clearwater Beach på en hedrande förstaplats, Siesta Beach på andra plats och South Beach i Miami kniper fjärdeplatsen. Enda delstaten som kommer i närheten är Hawaii som har tre stränder med på topp tio. Clearwater Beach stoltserar även med en sjundeplats på listan över världens bästa ständer.

 Kryssningarnas mekka

De flesta kryssningsfartygen som utforskar den karibiska övärlden avgår från Florida, där de vanligaste avreseorterna är Miami, Fort Lauderdale och Port Canaveral. Detta gör att det är superenkelt att kombinera en bilsemester på fastlandet med en kryssning bland paradisöar. Välj mellan kryssningar på tre till fyra dagar och upp till en vecka eller två. De kortare kryssningarna fokuserar oftast på området kring Bahamas och Florida Keys medan de längre resorna går till bland annat Jamaica, Mexiko och St Marteen. Det är förvånansvärt prisvärt att kryssa i Karibien och i många fall är det billigare än att bo i land där man behöver betala för hotell och mat.

 Höjdpunkter att inte gå miste om i Florida

- Clearwater Beach
- St Petersburg
- Siesta Keys
- Fort Myers
- Sanibel Island
- Anna Maria Island
- Everglades
- Key West
- South Beach, Miami
- Fort Lauderdale
- Kennedy Space Center, Port Canaveral

 *Hit flyger svenskarna när de besöker Florida

 1. Miami
 2. Orlando (+80%)
 3. Fort Lauderdale (+93%)
 4. Tampa (+163%)
 5. Fort Myers

*Svenskarnas topplista i USA (Fyra av dessa ligger i Florida)

 1. Miami
 2. New York (+10%)
 3. Orlando (+80%)
 4. Fort Lauderdale (+93%)
 5. San Francisco
 6. Tampa (+163%)
 7. Los Angeles
 8. Honolulu (+61%)
 9. Boston
 10. Las Vegas

*Listorna är baserade på bokningar gjorda online och i butik under 2018 med avresa mellan 18 juli och 31 december 2018.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30:00 CESTPressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum