Aimo Solution AB

Flygande start för bildelningstjänsten aimo

Dela

Stockholms nya bildelningstjänst aimo har fått en succéstart. Fler än 5000 personer har registrerat sig för tjänsten, som har 300 elbilar i Stockholm.

aimo lanserades den 31 oktober förra året och uppmärksamheten har varit stor. Inte minst eftersom bildelningstjänsten enbart har elbilar, vilket uppskattas av användarna.

Efter bara två månader slår tillströmningen av nya användare även företagets egna förhoppningar.

”Vi är otroligt glada att så många som 5000 stockholmare på kort tid vill använda vår tjänst och därmed ta ett första viktigt steg för bättre miljö, enkelhet och mindre trängsel” säger Josephine Adorelle, General Manager på aimo.

Fler än 13 000 resor har gjorts med bilarna som inledningsvis finns i Stockholms innerstad, Norra Djurgårdsstaden, Liljeholmen, Globen, Solna och Sundbyberg.

På den korta tid aimo har varit igång har det gett en miljöbesparing på 18 ton CO2, räknat på om resorna istället gjorts med en genomsnittsbil i Sverige.

”Enkelheten och miljön är huvudskälen till att folka ansluter sig till aimo. Våra kunder behöver bara leta upp en bil via appen och köra iväg och lämna den när resan är färdig. Allt annat tar vi hand om”, säger Josephine Adorelle.

Via aimos app är det smidigt och kostnadsfritt att registrera sig. Allt från bokning till betalning sköts sedan via appen, du behöver inte ens en nyckel för att låsa upp bilen.

Nyckelord

Kontakter

Josephine Adorelle, General Manager - Marknad, PR och IR.
press@aimosolution.com
Tel: 070 550 05 96

Bilder

Länkar

Om

Aimo Solution AB
Aimo Solution ABaimo drivs av Aimo Solution AB, ett nystartat bolag med kontor i Stockholm. Aimo Solution AB ägs till 100% av japanska Sumitomo Corp., ett av världens största investmentbolag som firar 100 års jubileum 2019. 

Följ Aimo Solution AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aimo Solution AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum