GoEuro Corp.

Flygplatser i Europa med bäst transport till centrum rankade

Dela

Resesöksajten GoEuro har kartlagt hur man tar sig från Europas mest populära flygplatser till centrum snabbast, enklast och billigast. Över 150 flygplatser har undersökts för att få fram rankningen. Nice toppar listar medan Stockholms flygplats Arlanda hamnar på 26:e plats med sina futtiga 20 minuters transport från flygplats till centrum.

Det visade sig att Nice har den mest lättillgängliga flygplatsen i Europa med futtiga 5 minuters resa från terminal till stad med tåg, tätt följt av Lanzarote där resan bara tar 10 minuter. GoEuro hjälper resenärer att söka och boka tåg, buss och flyg i hela Europa och samarbetar med över 600 resebolag.  

Studien analyserade alla de olika kombinationerna av transport från de populäraste flygplatserna i Europa och poänggavs efter längd på resa samt pris. GoEuro har även sammanställt en sökbar lista där resenärer kan söka stad elller flygplats och enkelt filtrera fram det snabbaste och billigaste alternativet för sin aktuella flygplats. 

De billigaste priserna finner man i Polen, som till exempel i Wroclaw där man kan betala så lite som 7 kr för en enkelbiljett med bussen till staden från flygplatsen…!

Den längsta resan tar man från Frankfurt Hahn vilket kräver en 85 minuters lång bussresa. 

Topp 5 europeiska flygplatser i Europa när det kommer till transport:

  1. Nice (NCE) – 5 minuter, 17.00 kr

  2. Lanzarote (ACE) - 10 minuter, 13 kr

  3. Birmingham (BHX) - 9 minuter, 13 kr

  4. Malaga (AGP) - 12 minuter, 17 kr

  5. Frankfurt (FRA) - 10 minuter, 46 kr

För att se listan i sin helhet samt mer information om vår undersökning och en sökbar tabell med över 100 flygplatser och transport från dessa till centrum besök: https://www.goeuro.se/flyg/flygplatser 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

GoEuro Corp.Om GoEuro

GoEuro är en reseplattform som gör det möjligt för kunder att hitta och boka tåg, bussar och flyg över hela Europa. Genom att samarbeta med över 600 europeiska transportoperatörer, revolutionerar GoEuro reseplaneringsupplevelsen, ger kunderna fler valmöjligheter, genomskinlig prissättning och enklare bokning. I Sverige samarbetar vi bland annat med SJ, MTR Express, Swebus, Nettbuss, Arlanda Express och Öresundståg. 

GoEuro gör det möjligt för resenärer att söka efter vilken plats som helst, inklusive städer, städer och byar, som visar de bästa möjliga transportkombinationerna, samtidigt som man eliminerar behovet av att besöka flera webbplatser för att planera hela resan. Med GoEuro är reseplanering enkel, flexibel och personlig.

Resan startar sitt huvudkontor i Berlin med över 200 anställda från mer än 40 olika länder. Den senaste finansieringsrundan på totalt 70 miljoner dollar, ledd av Silver Lake Kraftwerk och Kleiner Perkins Caufield & Byers, meddelades i oktober 2016.

Presskontakt

Lisa Weiertz

lisa.weiertz@goeuro.com

 

 

Följ GoEuro Corp.

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från GoEuro Corp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum