Europaparlamentet

Flygplatser ställer ut bilder på Raman Pratasevitj för att visa solidaritet

Dela

Flygplatser runtom i Europa ställer ut bilder på den belarusiska journalisten Raman Pratasevitj, för att visa solidaritet. Initiativet kommer från Europaparlamentets talman David Sassoli.

Förra veckan uppmanade Europaparlamentets talman David Sassoli flygplatser i Europa att ställa ut bilder på journalisten Raman Pratasevitj som "ett tecken på vår solidaritet och att vi inte kommer att svika honom". Läs talman David Sassolis uttalande. Raman Pratasevitj greps den 23 maj efter att Belarus tvingade ett Ryanairplan att landa i Minsk.

Paris flygplats Charles de Gaulle, Wiens flygplats och Palermos flygplats har redan meddelat att de deltar i initiativet. Swedavia har fått förfrågan att delta.

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum