Svenska kyrkan

Flygplatspräster från fyra kontinenter möts på Arlanda

Dela

10-15 september står flygplatsprästerna på Stockholm Arlanda Airport som värd för den årliga konferensen för ”IACAC International Association of Civil Aviation Chaplains”, en sammanslutning för präster, imamer och rabbiner som arbetar på flygplatser runt om i världen. Sammanlagt deltar 70 deltagare från 14 länder.

– Temat för konferensen är ”Facing the Future”. Att möta framtiden känns som ett passande tema för konferensen för oss som arbetar på flygplatser där det ständigt sker möten mellan olika nationaliteter, religioner och traditioner, säger Unni Franck, flygplatspräst på Stockholm Arlanda Airport.

Medverkar under konferensen gör bland annat ärkebiskop Antje Jackelén och biskop Ragnar Persenius tillsammans med bland andra professor Anders Bäckström och författaren Maria Küchen. Medverkar gör också representanter från olika religioner i ett Interreligiöst panelsamtal. Även representanter från Uppsala universitet, Migrationsverket, SAS, Försvarshögskolan, författare och många andra intressanta personer medverkar.

– Den här konferensen utgör samtidigt 50-årsjubiléum för IACAC och vi är glada att få stå värdar för den, säger Lars Johansson som också är flygplatspräst på Stockholm Arlanda Airport. Totalt är det 70 deltagare från 27 flygplatser över hela världen där vår organisation finns representerad.

Arlanda Kapell är ett multireligiöst rum öppet för alla, oavsett religion. Drygt 40 000 personer sökte sig 2016 till stillheten i rummet för bön eller meditation. I kapellet finns präster dagligen och många väljer att gifta sig i kapellet i nära anslutning till bröllopsresan.

För mer information:

Unni Franck, flygplatspräst Stockholm Arlanda Airport, 070-897 67 44

Lars Johansson, flygplatspräst Stockholm Arlanda Airport, 072-548 50 95

Program för konferensen

För ackreditering till konferensen:

Stefan Håkansson,pressekreterare, Svenska kyrkan

stefan.hakansson@svenskakyrkan.se eller 018-16 94 20

I och med att Stockholm Arlanda Airport är ett civilt skyddsobjekt krävs foto- och filmtillstånd. Ansökan görs till press@swedavia.se eller 010-109 01 00. Läs mer på www.swedavia.se/arlanda/press/ 

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Europeiskt juluttalande för asylrätten och ett värdigt flyktingmottagande5.12.2018 07:54Pressmeddelande

Ärkebiskop Antje Jackelén har tillsammans med ett 30-tal europeiska kyrkoledare skrivit under ett uttalande för asylrätten och upprätthållande av värdighet i mottagandet av människor på flykt. Uttalandet överlämnades igår till Europaparlamentets förste vice talman, Mairead McGuinness, under en ceremoni i Bryssel. I uttalandet uppmanar kyrkoledarna Europas stater, invånare och politiska ledare att värna människovärdet och inte bli likgiltiga inför andras lidande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum