Linköpings kommun

Flygutbildningar inom Teknikcollege godkända

Dela

Flygteknikutbildningen och yrkeshögskoleutbildningen till helikoptertekniker på Anders Ljungstedts gymnasium som är en del av Teknikcollege Östergötland är nu certifierade.

– Teknikcollege och dess yrkesutbildningar är mycket bra för Linköping. Dels ger det ungdomar goda chanser att få jobb och dels ger det företagen rätt kompetens och förutsättningar för att kunna växa. Nu förstärks dessutom Linköpings roll som flyghuvudstad när flygteknikerutbildningen certifieras, säger Christer Mård (L), kommunalråd med ansvar för arbetsmarknadsfrågorna.

Det är Industrirådet som står för certifieringen och står också bakom Teknikcollege. Industrirådet består av ledande företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn, bland andra Teknikföretagen och IF Metall.

Certifiering innebär att utbildningar har granskats och kvalitetssäkrats utifrån tio kvalitetskriterier som teknik- och industriföretag har tagit fram.

Det formella beslutet om certifiering kom på torsdagen. Under fredagen firade Teknikcollege den nya certifieringen samtidigt som man firade tioårsjubileum både för Teknikcollege Östergötland och för konceptet nationellt.

Teknikcollege samlar utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Syftet är att stärka industrins tillväxt och kompetensförsörjning.

Teknikcollege Östergötland består av elva skolor i åtta kommuner: Linköping, Norrköping Åtvidaberg, Mjölby, Motala, Kinda, Finspång och Katrineholm. Teknikcollege Östergötland erbjuder 21 gymnasieutbildningar och tre yrkesvux-utbildningar. I hela landet finns 150 certifierade utbildningsanordnare och över 3000 samverkansföretag.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum