FN:s World Food Programme (WFP)

FN:s World Food Programmes verkställande direktör David Beasley medverkar i konferens om stöd till Syrien och regionen

Dela

Bryssel – FN:s World Food Programmes (WFP) verkställande direktör David Beasley är en av de internationella ledare som deltar på konferensen Supporting the Future of Syria and the Region, den 24 – 25 april i Bryssel. Konferensen anordnas av Förenta nationerna och Europeiska unionen. Syftet är att samla in donationer till de människor som drabbats av kriget i Syrien och stötta fredsprocessen.

Foto: WFP/ Marwa Arwad
Foto: WFP/ Marwa Arwad

’’Sju år av krig har lett till att miljontals människor drabbats av fattigdom och hunger,’’ säger Beasley. ’’Vi behöver få ökad finansiering så att de här människorna i Syrien och i grannländerna får hjälp med mat, pengar och försörjningsmöjligheter som de är i desperat behov av.”

Konferensen äger rum i: Europa building, 165 rue de la Loi, Bryssel

Intervjuer: WFP:s verkställande direktör David Beasley och WFP:s regionala direktör för Mellanöstern Muhannad Hadi finns tillgängliga för intervjuer. För att boka in en intervju, vänligen kontakta: Aneta Szczyglowska, WFP/ Bryssel, Mobil: +32 491395420, Email: aneta.szcyglowska@wfp.org

WFP:s landschef för Syrien, Jakob Kern, finns tillgänglig för intervjuer via telefon eller Skype. För att boka in en intervju, vänligen kontakta: Bettina Luescher, WFP/ Geneve, Mob. + 41-79-842-8057, Email: bettina.luescher@wfp.org

Nyckelord

Bilder

Foto: WFP/ Marwa Arwad
Foto: WFP/ Marwa Arwad
Ladda ned bild

Länkar

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme – räddar liv i katastrofer och förändrar livet för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid. 

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnbidrag till WFP. Det stöd som ges som kärnbidrag ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnbidraget hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

 

Följ oss på Twitter: @wfp_se 

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

Chefen för FN:s World Food Programme utlovar stöd till Libanon och dess befolkning då landet drabbas av flertalet kriser12.8.2020 17:21:32 CESTPressmeddelande

Beirut/Köpenhamn – FN:s World Food Programme (WFP:s) verkställande direktör David Beasley annonserade idag att organisationen kommer sända 17 500 ton vetemjöl och ett tremånaders förråd av vete till Libanon för att hjälpa till att fylla på landets egna livsmedelsreserver. Detta är en del av ett snabbt logistiskt arbete som också kommer omfatta att sätta upp lagerlokaler och mobila förvaringsplatser för spannmål.

FN:s WORLD FOOD PROGRAMME SKA STÖDJA DET STÖRSTA ANTALET HUNGRIGA MÄNNISKOR NÅGONSIN DÅ CORONAVIRUSET RUINERAR FATTIGA LÄNDER29.6.2020 16:44:48 CESTPressmeddelande

ROM/KÖPENHAMN – FN:s World Food Programme (WFP) annonserade idag en brant ökning i antalet hungriga människor som organisationen planerar att hjälpa runt om i världen, då de förödande socioekonomiska effekterna av COVID-19-pandemin förskjuter miljontals fler människor i låg- och medelinkomstländer in i en situation där de upplever en otryggad livsmedelsförsörjning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum