FN:s World Food Programme (WFP)

FN:s World Food Programmes verkställande direktör David Beasley medverkar i konferens om stöd till Syrien och regionen

Dela

Bryssel – FN:s World Food Programmes (WFP) verkställande direktör David Beasley är en av de internationella ledare som deltar på konferensen Supporting the Future of Syria and the Region, den 24 – 25 april i Bryssel. Konferensen anordnas av Förenta nationerna och Europeiska unionen. Syftet är att samla in donationer till de människor som drabbats av kriget i Syrien och stötta fredsprocessen.

Foto: WFP/ Marwa Arwad
Foto: WFP/ Marwa Arwad

’’Sju år av krig har lett till att miljontals människor drabbats av fattigdom och hunger,’’ säger Beasley. ’’Vi behöver få ökad finansiering så att de här människorna i Syrien och i grannländerna får hjälp med mat, pengar och försörjningsmöjligheter som de är i desperat behov av.”

Konferensen äger rum i: Europa building, 165 rue de la Loi, Bryssel

Intervjuer: WFP:s verkställande direktör David Beasley och WFP:s regionala direktör för Mellanöstern Muhannad Hadi finns tillgängliga för intervjuer. För att boka in en intervju, vänligen kontakta: Aneta Szczyglowska, WFP/ Bryssel, Mobil: +32 491395420, Email: aneta.szcyglowska@wfp.org

WFP:s landschef för Syrien, Jakob Kern, finns tillgänglig för intervjuer via telefon eller Skype. För att boka in en intervju, vänligen kontakta: Bettina Luescher, WFP/ Geneve, Mob. + 41-79-842-8057, Email: bettina.luescher@wfp.org

Nyckelord

Bilder

Foto: WFP/ Marwa Arwad
Foto: WFP/ Marwa Arwad
Ladda ned bild

Länkar

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme – räddar liv i katastrofer och förändrar livet för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid. 

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnbidrag till WFP. Det stöd som ges som kärnbidrag ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnbidraget hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

 

Följ oss på Twitter: @wfp_se 

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

BURKINA FASO I EPICENTRET AV DRAMATISK HUMANITÄR KRIS I CENTRALA SAHEL19.11.2019 11:30:00 CETPressmeddelande

EMBARGO TISDAG 19 NOVEMBER KL. 11.30 OUGADOUGOU – Förenta Nationernas World Food Programme (WFP) varnar idag om en eskalerande humanitär kris som drivs av vidsträckt våld och de långvariga effekterna av klimatförändring som drabbat Burkina Faso och grannländerna i centrala Sahel i Västafrika. WFP sade att de humanitära insatserna snabbt måste trappas upp för att skydda och rädda liv i Burkina Faso och den omgivande regionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum