FN:s World Food Programme (WFP)

FN:s World Food Programmes verkställande direktör David Beasley medverkar i konferens om stöd till Syrien och regionen

Dela

Bryssel – FN:s World Food Programmes (WFP) verkställande direktör David Beasley är en av de internationella ledare som deltar på konferensen Supporting the Future of Syria and the Region, den 24 – 25 april i Bryssel. Konferensen anordnas av Förenta nationerna och Europeiska unionen. Syftet är att samla in donationer till de människor som drabbats av kriget i Syrien och stötta fredsprocessen.

Foto: WFP/ Marwa Arwad
Foto: WFP/ Marwa Arwad

’’Sju år av krig har lett till att miljontals människor drabbats av fattigdom och hunger,’’ säger Beasley. ’’Vi behöver få ökad finansiering så att de här människorna i Syrien och i grannländerna får hjälp med mat, pengar och försörjningsmöjligheter som de är i desperat behov av.”

Konferensen äger rum i: Europa building, 165 rue de la Loi, Bryssel

Intervjuer: WFP:s verkställande direktör David Beasley och WFP:s regionala direktör för Mellanöstern Muhannad Hadi finns tillgängliga för intervjuer. För att boka in en intervju, vänligen kontakta: Aneta Szczyglowska, WFP/ Bryssel, Mobil: +32 491395420, Email: aneta.szcyglowska@wfp.org

WFP:s landschef för Syrien, Jakob Kern, finns tillgänglig för intervjuer via telefon eller Skype. För att boka in en intervju, vänligen kontakta: Bettina Luescher, WFP/ Geneve, Mob. + 41-79-842-8057, Email: bettina.luescher@wfp.org

Nyckelord

Bilder

Foto: WFP/ Marwa Arwad
Foto: WFP/ Marwa Arwad
Ladda ned bild

Länkar

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme – räddar liv i katastrofer och förändrar livet för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid. 

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnbidrag till WFP. Det stöd som ges som kärnbidrag ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnbidraget hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

 

Följ oss på Twitter: @wfp_se 

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

Livsmedelspriserna fortsätter att öka i länder med konflikt - borde utlösa ”chock och ilska”16.10.2018 07:01Pressmeddelande

KÖPENHAMN– Ny forskning från FN:s World Food Programme som släpps i samband med världslivsmedelsdagen visar att livsmedel blir allt mindre prisvärda i länder som är utsatta för konflikt eller politisk instabilitet. I ytterligare ett dussintal länder fortsätter de ihärdigt höga livsmedelspriserna att göra det omöjligt för miljontals människor att få tillgång till en näringsrik måltid.

Mediematerial för årsdagen av den rohingyska flyktingkrisen23.8.2018 08:48Pressmeddelande

Köpenhamn – Det var den 25 augusti för ett år sedan som den stora strömmen av hundratusentals rohingyska flyktingar började lämna Myanmar. Det finns nu nästan en miljon rohingyer som bor i flyktingläger runt Cox’s Bazar i Bangladesh – den största samlingen av flyktingar i världen. De är helt beroende av humanitära organisationer, inklusive FN:s World Food Programme (WFP), Bangladeshs regering och av det bangladeshiska folket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum