FN:s World Food Programme (WFP)

FN:s World Food Programmes videor från kriget i Jemen visar ökande hunger och desperation

Dela

Köpenhamn – Ett kommunikationsteam från WFP är på plats i Jemen och besöker både regerings- och rebellkontrollerade delar av det krigshärjade landet. Vi samlar in material och intervjuer med människor från frontlinjen av den konflikt som har orsakat vad många menar är den värsta humanitära situationen i världen just nu.

Platserna som besöks innefattar bland annat den avgörande hamnstaden Hodeidah, som nyligen drabbats av våldsamma strider, och Saa´da i de nordvästra delarna där knappt några bilder kommit ut under de senaste åren. Rebellkontrollerade Saa´da tros ha de värsta nivåerna av felnäring i landet där 8 miljoner människor står inför extrem hunger. 

Vänligen kontakta oss om ni vill se det video och fotomaterial som samlats in under denna vecka. WFP:s landschef Stephen Anderson, samt WFP:s chef för videoenheten Jonathan Dumont, som är den som filmar i Jemen, kommer finnas tillgängliga för intervjuer.

Kontakter

Shelley Thakral, WFP, Sana’a, Tel. +967739888219, (email adress: förnamn.efternamn@wfp.org)
Abeer Etefa, WFP/Cairo, Tel. +201066634352, (email adress: förnamn.efternamn@wfp.org)

Länkar

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme räddar liv i katastrofer och förändrar liv för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid. 

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnbidrag till WFP. Det stöd som ges som kärnbidrag ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnbidraget hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

 

Följ oss på Twitter: @wfp_se, @wfp_media

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

BURKINA FASO I EPICENTRET AV DRAMATISK HUMANITÄR KRIS I CENTRALA SAHEL19.11.2019 11:30:00 CETPressmeddelande

EMBARGO TISDAG 19 NOVEMBER KL. 11.30 OUGADOUGOU – Förenta Nationernas World Food Programme (WFP) varnar idag om en eskalerande humanitär kris som drivs av vidsträckt våld och de långvariga effekterna av klimatförändring som drabbat Burkina Faso och grannländerna i centrala Sahel i Västafrika. WFP sade att de humanitära insatserna snabbt måste trappas upp för att skydda och rädda liv i Burkina Faso och den omgivande regionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum