FN:s livsmedelsprogram (WFP)

FN:s World Food Programmes videor från kriget i Jemen visar ökande hunger och desperation

Dela

Köpenhamn – Ett kommunikationsteam från WFP är på plats i Jemen och besöker både regerings- och rebellkontrollerade delar av det krigshärjade landet. Vi samlar in material och intervjuer med människor från frontlinjen av den konflikt som har orsakat vad många menar är den värsta humanitära situationen i världen just nu.

Platserna som besöks innefattar bland annat den avgörande hamnstaden Hodeidah, som nyligen drabbats av våldsamma strider, och Saa´da i de nordvästra delarna där knappt några bilder kommit ut under de senaste åren. Rebellkontrollerade Saa´da tros ha de värsta nivåerna av felnäring i landet där 8 miljoner människor står inför extrem hunger. 

Vänligen kontakta oss om ni vill se det video och fotomaterial som samlats in under denna vecka. WFP:s landschef Stephen Anderson, samt WFP:s chef för videoenheten Jonathan Dumont, som är den som filmar i Jemen, kommer finnas tillgängliga för intervjuer.

Kontakter

Shelley Thakral, WFP, Sana’a, Tel. +967739888219, (email adress: förnamn.efternamn@wfp.org)
Abeer Etefa, WFP/Cairo, Tel. +201066634352, (email adress: förnamn.efternamn@wfp.org)

Länkar

Om

FN:s livsmedelsprogram (WFP)
FN:s livsmedelsprogram (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme räddar liv i katastrofer och förändrar liv för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid. 

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnbidrag till WFP. Det stöd som ges som kärnbidrag ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnbidraget hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

 

Följ oss på Twitter: @wfp_se, @wfp_media

Följ FN:s livsmedelsprogram (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från FN:s livsmedelsprogram (WFP)

Mediematerial för årsdagen av den rohingyska flyktingkrisen23.8.2018 08:48Pressmeddelande

Köpenhamn – Det var den 25 augusti för ett år sedan som den stora strömmen av hundratusentals rohingyska flyktingar började lämna Myanmar. Det finns nu nästan en miljon rohingyer som bor i flyktingläger runt Cox’s Bazar i Bangladesh – den största samlingen av flyktingar i världen. De är helt beroende av humanitära organisationer, inklusive FN:s World Food Programme (WFP), Bangladeshs regering och av det bangladeshiska folket.

FN:s World Food Programmes verkställande direktör David Beasley medverkar i konferens om stöd till Syrien och regionen23.4.2018 15:02Pressmeddelande

Bryssel – FN:s World Food Programmes (WFP) verkställande direktör David Beasley är en av de internationella ledare som deltar på konferensen Supporting the Future of Syria and the Region, den 24 – 25 april i Bryssel. Konferensen anordnas av Förenta nationerna och Europeiska unionen. Syftet är att samla in donationer till de människor som drabbats av kriget i Syrien och stötta fredsprocessen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum