TT Nyhetsbyrån

Fokus och TT Nyhetsbyrån i nytt samarbete

Dela

Förlaget FPG Media som ger ut tidningen Fokus väljer att ingå ett nytt samarbete med TT Nyhetsbyrån kring sidproduktion.

Den 1 augusti inleds ett nytt redaktionellt samarbete mellan Fokus och TT Nyhetsbyrån när Fokus lägger ut delar av sidredigeringen till TT.

TT Nyhetsbyrån har sedan tidigare ett flertal redigeringsuppdrag för aktörer i tidskrifts- och dagstidningsbranschen, bland andra Bonnier Business Media, Talentum och Svenska Dagbladet. När Fokus nu sällar sig till denna kundgrupp växer sidproduktionen hos TT.

- Fokus är inte en ny kund för TT Nyhetsbyrån, tvärtom. Redaktionen använder redan idag bilder och nyhetstjänster från TT. Vi är nu fantastiskt glada att Johan Hakelius och hans team har valt oss som samarbetspartner i ett läge där Fokus ser över sina arbetsprocesser och väljer att ägna sin främsta kraft åt det publicistiska innehållet, säger Catherine Åberg, kundutvecklare på TT Nyhetsbyrån. Det är helt klart en fjäder i hatten för TT att få redigera sidor i ett av landets mest omtalade nyhetsmagasin, fortsätter hon.

- Vi på TT är stolta och glada över att Fokus valt oss som outsourcingpartner. Vi märker också att fler och fler förlag väljer att lägga ut redigeringen och vi på TT tar mer än gärna på oss dessa uppdrag, säger Marie Sundström, biträdande redaktionschef, TT Nyhetsbyrån

- Fokus handlar alltid om innehåll. Vi vill därför kunna lägga så mycket tid som möjligt på att utveckla vår analys och vår stilistik. Samarbeten med vassa leverantörer som kan hjälpa oss med andra arbetsmoment är därför precis vad vi behöver. TT Nyhetsbyrån känns som en perfekt partner i detta sammanhang. De kan nyheter, de står för trovärdighet och erbjuder en viktig flexibilitet för oss som förlag. Vi kan nu koncentrera oss på utformningen av de delar av tidningen - förstasidan och veckans fokus - som är de verkligt profilerande för Fokus, säger Johan Hakelius, chefredaktör för Fokus.

Efter sommaren drar samarbetet igång och första utgåvan som redigeras med hjälp av TT kommer ut den 26 augusti.

För frågor kontakta
Marie Sundström, biträdande redaktionschef, TT Nyhetsbyrån
marie.sundstrom@tt.se
070 575 74 62

Johan Hakelius, chefredaktör Fokus
johan.hakelius@fokus.se
073 201 93 55

Fokus uppgift är att varje vecka sammanfatta, fördjupa och förklara veckans viktigaste händelser. Fokus är en politiskt oberoende tidskrift, utan kopplingar till något parti eller intresseorganisation. Fokus har sedan starten 2005 blivit utsedd till Årets Tidskrift och Årets tidskrift digitala medier. Medarbetare i tidningen har fått utnämningar för Årets journalist (3gr), Årets krönikör (2 gr), Årets medierookie, Årets genombrott och Årets annonssäljare (2 gr). Fokus har även mottagit Publicistklubbens Stora pris.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL21.11.2017 15:22Pressmeddelande

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag. TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe. IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin. · Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson. · Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum