Region Örebro län

Fokus på äldre med psykisk ohälsa

Dela

Region Örebro län och Stiftelsen Activa jobbar med ett projekt för att stärka samarbetsformer mellan hälso- och sjukvården, civilsamhället och andra aktörer, med fokus på västra länsdelen i Örebro län.

Projektet, som kallas CHERRIES, löper under tre år och startade vid årsskiftet. Syftet är att arbeta fram nya samarbetsformer mellan hälso- och sjukvården och civilsamhället, med fokus på västra länsdelen i Örebro län.

- Vi ser att den psykiska ohälsan ökar bland de äldre och den har ökat ännu mer nu under Covid-19. Det vi gör nu i ett första skede är vi ute och identifierar olika behov som vi kan jobba vidare med i nästa steg, där det handlar om att hitta lösningar, säger Lena Uvhagen, utvecklingsledare Välfärd och folkhälsa på Region Örebro län.

I Sverige och Örebro län kommer fokus att läggas på psykisk ohälsa hos äldre. Förutom Region Örebro län är Stiftelsen Activa en partner i projektet.

- Vi arbetar vanligtvis med målgruppen funktionsnedsatta, att utveckla metoder och hitta vägar ut på arbetsmarknaden för målgruppen. Det här projektet utgår från hur vi tillsammans med civilsamhället och andra aktörer på ett mer innovativt sätt kan bidra till att hantera samhällsutmaningar kopplade till hälso- och sjukvården. Här ser vi att vi har mycket att bidra med, säger Lotta Karlsson, VD för Stiftelsen Activa .

CHERRIES är en del i EU:s ramforskningsprogram Horisont 2020.

För mer information kontakta

Lena Uvhagen, Utvecklingsledare Välfärd och folkhälsa på Region Örebro län

E-post: lena.uvhagen@regionorebrolan.se

Telefon: 019-602 75 68

Lotta Karlsson-Andersson, VD Stiftelsen Activa

E-post: lotta.karlsson-andersson@s-activa.se

Telefon: 070-754 96 30

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Händelse på Universitetssjukhuset Örebro – mannen som hotade är gripen6.7.2021 19:17:24 CEST | Pressmeddelande

Under eftermiddagen på tisdagen mottog personalen på en av psykiatrins verksamheter på Universitetssjukhuset Örebro ett hot från en person som hotade att skada sig själv och andra. Händelsen är nu avbruten och avspärrningen är borttagen. Ingen person kom till skada under händelsen och allt återgår nu till det normala. Psykiatrins akutmottagning kommer att åter öppna i ordinarie lokaler.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum