Apollo

Fokus på OS 2020 – powered by Playitas

Dela

Succéanläggningen Playitas Resort på Fuerteventura och systerhotellet Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada står just nu värd för flera elitidrottare med siktet inställt på OS i Tokyo 2020. Det är bland annat brottarna Sofia Mattson och Jenny Fransson, mountainbikecyklisten Ida Jansson samt simmaren Simon Wanna som tränar på Playitas-hotellen.

Playitas
Playitas

– Det är enormt roligt att kunna erbjuda sporthotell som uppskattas av olympier och elitidrottare – det bevisar att vi fortsatt erbjuder träning, mat och återhämtning av högsta kvalitet, säger Daniel Giray sportchef på Apollo.

Efterfrågan på bra träningsfaciliteter och hotell ökar ständigt, något som har lett till att Apollo under 2018 har breddat sitt utbud med ytterliggare ett förstaklassigt träningshotell, Aqua Vista – powered by Playitas. Träningshotellet är idag ett av Afrikas största inom kategorin. Researrangörens starka sportprodukter huserar idag flera svenska elitidrottare inom olika sporter, likväl som vardagsmotioner som vill träna på semestern.

– Vi väljer Playitas för att det erbjuder bra träningsmöjligheter och fina anläggningar. Bra pool och fina cykelmöjligheter, säger Thomas Engdahl, sportchef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Idag består Playitas-familjen av tre träningshotell: Playitas Resort som är ett av Europas största sporthotell. Systerhotellet La Pared – powered by Playitas med liknande fokus på sport och träning men med surf i fokus (båda på Fuerteventura). 2018 utökades familjen med Afrikas största sporthotell: Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada.

  • Brottarna Sofia Mattson och Jenny Fransson tog båda varsitt brons under OS i Rio 2016 – tränar på Playitas Resort.
  • Cyklisten Ida Jansson ingår i SOK’s Topp- och talangprogram – tränar på Playitas Resort.
  • Simmaren Simon Wanna (öppet vatten) befinner sig på Aqua Vista – powered by Playitas fram till mars och kombinerar sin träning inför OS med att coacha hotellets gäster i att utveckla sin simning.

Apollo i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté

Apollo är officiell leverantör av olympiska träningsläger till Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) Topp & Talangprogram och den svenska OS-truppen. Apollos högklassiga träningsanläggningar Playitas Resort på Fuerteventura och Cavo Spada på Kreta har tidigare huserat hela truppen inför OS i Rio 2016 och PyeongChang 2018. Playitas Resort är officiellt Svenskt Olympiskt Camp. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Playitas
Playitas
Ladda ned bild
Aqua Vista - powered by Playitas
Aqua Vista - powered by Playitas
Ladda ned bild

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo19.2.2019 07:00:00 CETPressmeddelande

2013 blev researrangören Apollo officiell leverantör av olympiska träningsläger och camps åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021. Det nya samarbetet innebär att tre av Apollos sporthotell blir Svenska Olympiska Camps. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura men nu tillkommer Apollo-nyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och även ett tredje sporthotell, som offentliggörs under våren 2019.

Sommarens restrender 2019: upplevelsefokuserade, genuina och personliga4.2.2019 07:08:00 CETPressmeddelande

Under årets första månader bokas majoriteten av sommarens resor och redan nu syns flera trender inför sommaren 2019. I år söker svenskarna efter äkta, lokala och genuina resor och upplevelser. Det är resenärernas livsstil och fritidsintressen som i allt större utsträckning styr var resan går. Även valet av hotell får en större betydelse och svenskarna söker efter personliga boenden som tilltalar den egna livsstilen. Nedan presenterar Apollo några av årets utmärkande restrender:

Bachelor i romantikens Grekland – i samarbete med Apollo13.12.2018 06:45:00 CETPressmeddelande

I år har tv-programmet ”Bachelor – när leken blev allvar” utspelat sig i romantikens Grekland, närmare bestämt i Epirus-regionen med omnejd: Parga, Sivota, Ioannina och Zagoria – detta i samarbete med Apollo. Under hösten har tittarna fått följa årets bachelor David Möller i hans jakt på kärlek, på spännande utflykter och dejter i magiska miljöer i nordvästra Grekland. Kommande vecka är det dags för den spännande upplösningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum