Svenska Parasportförbundet och Paralympiska KommittéSvenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Följ Sverigelaget på Special Olympics nya hemsida

Dela

I dag lanserar Special Olympics Sweden sin nya moderna hemsida specialolympics.se. Via den kan du bland annat lära känna alla uttagna i Sverigelaget som just nu är i Abu Dhabi och tävlar i Special Olympics World Summer Games.

Specialolympics.se har fått ett ansiktslyft och är anpassad för dagens datorer och mobiltelefoner. Reklambyrån Short and Long, som byggt både paralympics.se och parasportkalender.se, ligger bakom sajten.

– Den har fått sig ett rejält lyft och den största skillnaden är tydligheten och användarvänligheten. Hemsidan är även väldigt visuell och skapar en känsla av hur Special Olympics verksamhet är bara genom att titta på bilderna, säger Erik Svensson på Short and Long.

På specialolympics.se hittar du nyheter om Special Olympics, information om arrangemang, hur du går till väga för bli en del av Special Olympics-familjen och mycket mera.

Under de kommande två veckorna får du givetvis även senaste nytt från Sverigelagets pågående resa till Abu Dhabi och Special Olympics World Summer Games. Här kan du också läsa om truppens aktiva och ledare som representerar Sverige under tävlingarna.
– Det kommer fler funktioner inom kort tid som underlättar för privatpersoner att engagera sig, säger Erik Svensson.

– Vi har länge pratat om att skaffa en ny hemsida så det känns fantastiskt att äntligen kunna visa den. Jag är supernöjd, säger Anton Lernstål, innehållsproducent för Special Olympics Sweden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF.

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Invitational games och ambitionen om folkhälsosatsning ligger fast23.12.2019 05:00:00 CETPressmeddelande

Trots beskedet om att vinterspelen 2021 läggs ner så kommer Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 att genomföras. Hälsoprogrammet – Healthy Athletes – kommer då att genomföras för första gången i Sverige och ett stort antal volontärer med medicinsk kompetens är redan rekryterade för uppdraget. Programmet utgör en unik samverkan mellan offentlig och ideell sektor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum