Åre 2019

Följ upp störtloppsfesten med Horse Skijoring

Dela

Hästar, skidåkare och ryttare tar över scenen på Åre torg klockan 17.00 när det är dags för Åre 2019 Horse Skijoring – en potentiell ny olympisk vintersport.

Missa inte Åre 2019 Skijoring på Åre torg 17.00. Foto: Skijoring America
Missa inte Åre 2019 Skijoring på Åre torg 17.00. Foto: Skijoring America

I ett lag ingår en häst, en ryttare och en skidåkare som dras bakom hästen i en svår ”hinderbana” på snö. I banan finns hopp, portar och ringar som åkaren ska ta sig över och förbi och ringarna han eller hon samlar ska med in över mållinjen. 

Skijoring är inte en ny sport utan har existerat i sin nuvarande form i över hundra år. Den officiella debuten var på Nordiska spelen 1901 och Horse Skijoring var del av vinter-OS 1928 som uppvisningssport. 

I tävlingen i Åre deltar fyra hästar och nio studenter från hästcentrat Wången samt inbjudna skidåkare, både professionella och amatörer. De lag som placerar sig på topp tre vinner priser.

När? Lördag 9 februari 17.00

Var? Längs Årevägen, start vid Creperiet

Hur? Lag som inkluderar en skidåkare, en ryttare och en häst tävlar på en bana längs Årevägen. Evenemanget arrangeras i samarbete med Wången och Åre Eventutbildning.

Nyckelord

Bilder

Missa inte Åre 2019 Skijoring på Åre torg 17.00. Foto: Skijoring America
Missa inte Åre 2019 Skijoring på Åre torg 17.00. Foto: Skijoring America
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Shiffrin siktar mot att försvara titeln - Hansdotter vill upprepa OS-succén16.2.2019 08:00:00Nyheter

Efter två intensiva veckor med tävlingar går vi in i avslutningshelgen med den disciplin som har det högsta tempot och de snabbaste och kortaste svängarna – det är dags för slalom! Damerna är först ut på lördagen och herrarna stänger alpina VM i Åre på söndagen. Shiffrin som stått högst upp på slalompallen sex av sju gånger i världscupen under säsongen är givetvis en storfavorit. Men utmanarna är många och de är rejält hungriga på seger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum