Umeå kommun

Folkbiblioteken stänger för besökare

Dela

Samtliga elva folkbibliotek i Umeå kommun stänger sin verksamhet för besökare. Detta med anledning av de nya rekommendationer som presenterades av regeringen och Folkhälsomyndigheten den 18 december.

Biblioteken har stängt från lördag 19 december till i första hand 24 januari. Information om till exempel inlämning av böcker och reserverade böcker, lånetid och förseningsavgifter kommer att finnas på www.minabibliotek.se från måndag 21 december.

Vi uppmuntrar till att använda bibliotekens e-resurser under tiden. Det går att låna böcker och film, läsa tidningar och söka information via www.minabibliotek.se.

Stängningen omfattar även Kulturreceptionen och Kommunhörnan i Väven. 

Kontakt

Fredrik Lindegren
kulturchef
070-603 25 19
fredrik.lindegren@umea.se

Ingegerd Frankki
bibliotekschef
070-656 35 97
ingegerd.frankki@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Snöovädret blir allt intensivare – stanna hemma om du kan21.1.2021 17:47:40 CETPressmeddelande

Det intensiva snöfallet med kraftig drivbildning har ökat ordentligt och gjort det mycket svårt att ta sig fram i kommunen. Ovädret kommer att bli värre längre fram i kväll och i natt. Läget är mycket ansträngt och kommunen arbetar intensivt med att hålla huvudgatorna öppna. För lokalgatorna finns risk att framkomligheten tidvis är begränsad. Kommunen uppmanar alla som inte måste ge sig ut att stanna hemma.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum