Svenska Postkodlotteriet

Folkfest när vinnare i Hässelby firades på Sommaryran

Dela

Postkodlotteriets första Sommaryra med 40 miljoner i vinstpotten delades i dag ut till vinnare i Hässelby. Mest vann Karl Erik Jonsson, 76, som fick 2,5 miljoner kronor. Totalt blev åtta personer miljonärer efter dagens utdelning i Kungsträdgården.

Vinnarna i Sommaryran firades i Kungsträdgården
Vinnarna i Sommaryran firades i Kungsträdgården

I veckan avslöjades det att postnummer 165 76 i Hässelby hade vunnit i Sommaryran. I dag samlades de 98 vinnarna i Kungsträdgården för att ta emot sina checkar och äntligen få reda på hur mycket de hade vunnit. Anhöriga, grannar, vänner och allmänhet var på plats för att fira vinnarna. 
 
När den vinnande postkoden LU avslöjades, hördes jubel i publiken. I postkoden bor 21 lottköpare som fick dela på hälften av vinstpotten, 20 miljoner kronor. Rickard Sjöberg tog upp vinnarna på scenen och delade ut checkar på löpande band. På vinnarnas önskelistor fanns allt från resor och sommarstugor, till verktyg och hästar. Många ville också dela med sig av pengarna till familj, vänner och välgörenhet.  

Vinnaren som fick den största checken var
Karl Erik Jonsson, 76. Karl Erik är pensionär och med sig upp på scenen hade han sin dotter. Med fyra lotter fick han en check på 2 550 676 kronor, som han viftade högt i luften. 
– Jag var ostadig redan innan, men nu behöver jag nästan hjälp, skojade Karl Erik. Jag känner de andra vinnarna här, vi är grannar och har umgåtts i över 45 år och vi har kul ihop. Och mer kommer det att bli! 

Väninnorna och grannarna Christina Johansson, 75, och Gun Gleerup, 76, hade makarna med sig som sällskap på scenen. De har varit vänner i 45 år och tidigare arbetat tillsammans som dagmammor. Christinas check visade 1 594 172 kronor och Guns visade 797 086 kronor, summor som fick väninnorna att häpna. 
– Är det sant? Det small till! Nu lilla gubben ska vi ha det mysigt i sommar, sa Christina. 
– Tack så hjärtligt! Jag är överväldigad, sa Gun. Jag vill skänka till Cancerfonden och sen vill jag gärna ha ett spa-bad på landet. 

Carina Andersson, 56, arbetar på en Ur och skur-förskola. När hon dragit sin check som visade 956 504 kronor blev hon nästan mållös. 
– Nu svimmar jag nog, utbrast Carina. Det kanske blir en häst! Det har jag haft tidigare när jag var ung, men jag fick den här idén nu på scenen. 

Om Sommaryran 
Det är premiär för Postkodlotteriets Sommaryra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten. Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Sommaryran blir beror på antalet andelar och lotter. Alla 98 lottköpare i postnumret fick dela på hälften av vinstpotten, 20 miljoner kronor. 21 av dessa personer bodde i den vinnande postkoden LU, och de fick även dela på den resterande delen av potten, 20 miljoner kronor. 

Sommaryran sänds i TV4 den 17 juni klockan 19.30.
 

Bilder från Sommaryran finns att hämta på: https://share.mediaflowpro.com/?DMCF2WVHMC 

För mer information kontakta: 
Sophie Westerlund, Pressansvarig produkt-PR Svenska Postkodlotteriet, 073-087 13 42. Sophie.Westerlund@postkodlotteriet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnarna i Sommaryran firades i Kungsträdgården
Vinnarna i Sommaryran firades i Kungsträdgården
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 13 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 400 vinnare blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären och Drömpyramiden.

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum