Stockholms läns sjukvårdsområde

Folkhälsokollen kan vinna pris för bästa användarupplevelse

Dela

Webbverktyget Folkhälsokollen är en av tio finalister som kan vinna pris för bästa svenska användarupplevelse i inUse Awards 2021.

”Folkhälsokollen gör komplex data om folkhälsan begriplig genom tydlig och enkel visualisering. En guldgruva för statistiknörden!” Så lyder juryns motivering när Folkhälsokollen utses till en av tio finalister i inUse Awards 2021. Priset delas ut till den digitala tjänst som ger bästa svenska användarupplevelsen och behovslösningen.

–  Vi är både glada och stolta över den här nomineringen som bekräftar att vi lyckats uppnå vårt mål med Folkhälsokollen, det vill säga att tillgängliggöra data som kan göra skillnad för de som jobbar med folkhälsa, säger Vicky Bartelink, projektledare för Folkhälsokollen.

Detaljerad hälsodata

Folkhälsokollen är ett webbverktyg med mängder av hälsodata som ger kunskap om hur livsvillkor, levnadsvanor och hälsa är fördelade och utvecklas över tid i Stockholms län. Med webbverktyget kan du undersöka hälsan i olika kommuner och stadsdelar, samt välja hur du vill visualisera data i form av nedladdningsbara kartbilder, linjediagram, stapeldiagram och tabeller.

– Med all vår hälsodata på ett och samma ställe, kan vi ge politiker, folkhälsostrateger och tjänstemän i såväl Region Stockholm som i kommuner och stadsdelar överskådlig information om både hälsa och sådant som påverkar hälsan i befolkningen, säger Vicky Bartelink.  

Flera webbplatser kring folkhälsa

Folkhälsokollen drivs av Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) i Region Stockholm och har funnits sedan 2016. I maj 2021 lanserades den i en ny version med mer data än tidigare, ett nytt utseende och struktur och förbättrad tillgänglighet och användbarhet.

CES driver flera webbplatser med koppling till folkhälsa. I år har även Elevhälsoportalen och SkolmatSverige nylanserats.

– Alla tre nylanseringar har utvecklats med användaren i fokus. Att vi nu har en finalist är ett fint kvitto på det, säger Charlotta Kjellberg, kommunikationschef på CES.

Om Folkhälsokollen kammar hem priset får vi veta den 21 oktober när vinnaren och två hedersomnämnanden tillkännages.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms läns sjukvårdsområde
Stockholms läns sjukvårdsområde
Solnavägen 1
113 65 Stockholm

08-123 40 444https://www.slso.regionstockholm.se/

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare. 

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum