Svenska Friidrottsförbundet

Folksam Grand Prix i Karlstad lockar fint startfält i ny utmaning

Dela

Mångkamp, landskamp – och förhoppningsvis världsrekord. Den 8 juli bjuder IF Göta på en unik friidrottstävling på Tingvalla IP. En tävling där svenska och norska världsstjärnor utmanar världsrekorden i mångkamp.

- Vi bjuder på ett helt nytt tävlingsformat som passar både aktiva och friidrottspubliken hemma i TV-sofforna. Intresset bland de aktiva är stort, och vi har redan klart med en rad världsstjärnor, säger Johan Engberg, kanslichef på IF Göta.

Under kvällen kommer vi bland annat att få se:

  • Armand Duplantis, världsrekordhållaren i stavhopp
  • Daniel Ståhl, världsmästaren i diskus
  • Thobias Montler och Khaddi Sagnia i längd
  • Kim Amb i spjut
  • Fanny Roos och Victor Pettersson i kula 

Goda möjligheter till världsrekord

De aktiva kommer att tävla individuellt, men även nationsvis som del i en mångkamp. Här handlar det om en tiokamp för herrarna och en sjukamp för tjejerna. Sverige får hårt motstånd av grannlandet Norge och arrangören jobbar nu hårt för att ställa ett Europalag på banan också.

- De svenska herrarna har alla möjligheter att slå ett nytt nationsvärldsrekord, och för damerna finns ett Europarekord signerat Carolina Klüft att jaga, säger Johan Engberg.

Siktar på publikrekord – trots tom arena

Karlstad Grand Prix avgörs den 8 juli på Tingvalla IP i Karlstad. En fartfylld tävling inför tomma läktare på grund av rådande omständigheter. Friidrottspubliken kommer ändå att kunna följa friidrottsstjärnornas framfört eftersom SVT sänder direkt i huvudkanal kl. 18-20.

- Med världsmästare, världsrekordhållare och andra elitaktiva på plats hade det såklart varit kul att få välkomna publiken till Tingvalla IP. Nu är det som det är, och det känns ändå bra att kunna bjuda alla som törstar efter högklassig friidrott på den här godbiten, säger Johan Engberg.

IF Göta siktar ändå på att slå publikrekordet genom att erbjuda soffbiljetter till TV-publiken. Nuvarande rekord på 9 257 betalande åskådare är från 1960 när Dan Waern var det stora dragplåstret.

Nyckelord

Kontakter

För mer information:

Johan Engberg, kanslichef, IF Göta
johan.engberg@ifgota.se
0730-35 00 55

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum