Region Örebro län

Folktandvården Karlskoga öppnar på ny adress den 30 maj

Dela

Måndag den 30 maj flyttar Folktandvården Karlskoga in i sina nya lokaler på Värmlandsvägen 12 A. De nya lokalerna är ljusa, rymliga och möter de krav som en modern tandvårdsverksamhet ställer. Större och bättre anpassade och utrustade lokaler gör att kliniken kan ge patienter ett effektivt omhändertagande med hög kvalité.

Entré Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography
Entré Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography

I de nya lokalerna finns den senaste tekniken till exempel utrustning för distanskonsultationer, digital avtryckstagning, intraorala kameror och panoramaröntgen. Det finns totalt 14 behandlingsrum på kliniken. Entré, väntrumsyta och reception tillgodoser behov och tillgänglighet för patienter och närstående i alla åldrar. Till exempel finns det för de yngsta barnen en mysig barnhörna i väntrummet. Folktandvården Karlskogas nya läge nära busstationen underlättar för patienter att ta sig till och från kliniken.

- Satsningen på Folktandvården Karlskoga innebär en satsning för hela Karlskogaområdet. Kliniken i Karlskoga är en viktig kunskapsnod som stödjer och hjälper våra mindre kliniker i Hällefors och Degerfors, som ingår i vår enhet. Satsningen är en förutsättning för vi ska kunna fortsätta bedriva kvalitetstandvård i den västra länsdelen över tid, säger Marcus Lundell, tillförordnad verksamhetschef, Folktandvården Karlskoga.

Bra anpassade lokaler

Lokalerna är planerade utifrån hållbarhet och långsiktighet, med det menas att lokalerna är anpassade för nuvarande arbetssätt och flöden, men de ska också fungera när nya arbetssätt införs. Stor hänsyn har tagit till arbetsmiljön, allt för att medarbetare ska få en så bra och trivsam arbetsplats som möjligt.

- En bra arbetsmiljö, funktionella lokaler och modern utrustning är viktigt för att vi ska kunna rekrytera och behålla medarbetare. Våra nya lokaler skapar också, genom fler behandlingsrum och konferensytor, goda förutsättningar för internutbildning och utveckling. Redan under hösten utökar vi vår tandläkargrupp med flera kollegor som under handledning påbörjar Folktandvårdens traineeprogram. Jag upplever att vår mix av kompetent personal och våra nya attraktiv lokaler har ökat intresset för att arbeta hos oss, det är jätteroligt, säger Marcus Lundell.

- Att Folktandvården har moderna och ändamålsenliga lokaler är viktigt, både för våra patienter och för våra medarbetare. Det främjar arbetsmiljön för medarbetarna och säkerställer att Folktandvården kan utföra tandvård på ett patientsäkert och effektivt sätt i hela Örebro län, säger Maria Comstedt, ordförande i Folktandvårdsnämnden.

Nyckelord

Kontakter

Marcus Lundell
Tillförordnad verksamhetschef Folktandvården Karlskoga
Folktandvården Region Örebro län
Telefon: 070- 591 10 22
E-post: marcus.lundell@regionorebrolan.se

Maria Comstedt
Ordförande i Folktandvårdsnämnden
Telefon: 070-620 99 28

Bilder

Entré Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography
Entré Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography
Ladda ned bild
Ingång Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography
Ingång Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography
Ladda ned bild
Väntrum Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography
Väntrum Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography
Ladda ned bild
Behandlingsrum Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography
Behandlingsrum Folktandvården Karlskoga. Foto: Icon Photography
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum