Region Norrbotten

Folktandvården tar emot 43 sommarjobbande studenter

Dela

Folktandvården i Norrbotten satsar aktivt för att rekrytera ny tandvårdspersonal till länet. Som ett led i denna satsning erbjuds studenter att arbeta under sommaren. Förutom det finns sedan många år tillbaka ett stipendium som studenterna vid samtliga tandvårdsutbildningar kan söka under sin studietid.

Sommarjobbare vid Folktandvården
Sommarjobbare vid Folktandvården

- Alla som studerar till ett tandvårdsyrke och har någon slags anknytning till länet har möjlighet att söka vårt stipendium, säger Maria Pettersson, verksamhetsområdeschef vid Folktandvården.

Sommarjobbsperioden inleds traditionsenligt med en sommarlunch och roliga aktiviteter för att skapa teamkänsla men framförallt för att hälsa studenterna välkomna till Norrbotten och Folktandvården.

- Det är mysigt att vara i Norrbotten, säger Haron Hatou, tandläkarstudent från Göteborg.

Sabrin Mohamed har gått ut termin nio på tandläkarutbildningen i Göteborg och jobbar i Luleå för andra året.

- Förra sommaren vandrade jag i Abisko. Mina föräldrar tyckte att jag reste långt hemifrån men jag trivs jättebra här.

Det här är det tjugoförsta året i rad som aktiviteten genomförs och i år samlas studenterna för en umgängesdag på Gültzaudden i Luleå. Det är 43 studenter inbjudna varav en tredjedel har norrbottensanknytning och är därmed också stipendiater.

- Att träffas så här en sommardag i avspänd och trevlig miljö är ett sätt för oss att visa att vi månar om studenterna och vi hoppas ju självklart att de vill bli "en av oss" när de är färdiga med sina studier. Efter pandemiåren är vi också extra glada att kunna återuppta denna sommarjobbsträff som blivit till en givande och kontaktskapande tradition, säger Maria Pettersson.

Givetvis skiftar det över tid vilka yrkeskategorier och i vilka delar av länet som Folktandvården har störst behov av rekrytering. De anställda sommarjobbarna är blivande tandsköterskor, tandläkare, tandhygienister och tandtekniker.

- Vi hoppas nu på att fler ska se möjligheten med att utbilda sig till ett yrke som med all sannolikhet leder till jobb efter avslutad examen säger Maria Pettersson.

På bilden fr v: Haron Hatou, Tanja Elon, Kamar Naboulsi, Sofia Lagerqvist och Sabrin Mohamed längst fram.  

Kontaktperson

Namn: Maria Pettersson
Titel: Verksamhetsområdeschef
Växel: 0920-28 40 00

Bilder

Sommarjobbare vid Folktandvården
Sommarjobbare vid Folktandvården
Ladda ned bild

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum