Region Örebro län

Folktandvårdens kliniker i Adolfsberg och Haga renoveras

Dela

Folktandvårdens kliniker i Adolfsberg och Haga kommer att rustas upp för att möta de krav som en modern tandvårdsverksamhet ställer. Det beslutade Region Örebro läns folktandvårdsnämnd vid dagens sammanträde.

Lokalerna på de båda klinikerna är i behov av upprustning då de är slitna. Men de behöver också byggas om för att passa dagens, och naturligtvis morgondagens, arbetssätt.

- Lokalerna har ganska många år på nacken, och deras utformning är inte optimal för de flöden som dagens tandvård består av, säger Kristine Andersson (S), vice ordförande i folktandvårdsnämnden.

Vid ombyggnationen kommer särskild hänsyn att tas till ett antal områden, bland annat sekretess, barnkonvention och arbetsmiljö.

- Folktandvården har gjort en lokalförsörjningsplan på alla verksamheters lokaler, och de här renoveringarna är i enlighet med den planen. Att vi har moderna och ändamålsenliga lokaler är viktigt, både för våra besökare och för våra medarbetare, säger Kristine Andersson.

Kontakt

Kristine Andersson, vice ordförande i Folktandvårdsnämnden, telefon: 070-752 72 82

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Örebro län kraftsamlar kring Alfred Nobel20.2.2020 12:26:42 CETPressmeddelande

Region Örebro län, Karlskoga kommun och Örebro universitet går nu samma för att satsa på forskning och innovationer. Den samlande personen är världens mest kände svensk – Alfred Nobel. – Vi har allt att vinna på att bättre nyttja Alfred Nobels anda och livsgärning för att stärka tillväxten i Örebro län. Jag är nöjd med och förväntansfull över att vi lyckats samla så många viktiga intressenter i detta gemensamma arbete, säger Iréne Lejegren, regionråd (S) och ordförande för Regionala tillväxtnämnden i Region Örebro län Regionfullmäktige gav i januari Regionala tillväxtnämnden i uppdrag att verka för att stärka Alfred Nobels som varumärke, med inriktning på industrin och innovationer. Örebro universitetet deltar i satsningen med klara mål: – För vår del handlar det om att projektet ska bidra till kompetensförsörjning, rekrytering av internationella studenter och fungera som en sporre till höjd kvalitet i forskning och utbildning vid Örebro universitet, säger rektor Johan Schnürer. I proj

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum