World Animal Protection Sverige

Following Giants - ny elefantvänlig turistattraktion i Thailand

Dela

Nu har ännu en elefantattraktion i Thailand blivit djurvänlig och tillåter endast observation på avstånd. Eco-tourism Koh Lanta har bytt namn och heter “Following Giants” för att visa att elefanternas välfärd kommer först.

Jahn och Sow
Jahn och Sow

En video  visar det hjärteknipande ögonblicket när elefantbästisarna Jahn och Chok slipper sina sadlar efter att ha gett en sista ridtur åt turister på Eco-tourism Koh Lanta.

Attraktionen, som bytt namn till Following Giants, följer på en annan thailändsk anläggning, ChangChill, som också enbart tillåter observation på avstånd. Båda anläggningarna ger elefanterna möjlighet att ströva, beta och bada samtidigt som de umgås med varandra. Tidigare erbjöd Eco-tourism Koh Lanta elefantridning, att bada elefanterna och direktkontakt med dem. När de inte användes för ridning stod de oftast fastkedjade, utan skydd från solen i timmar varje dag.

World Animal Protection Sveriges kampanjansvariga Lina Dahl säger:

“Dessa elefanter har levt i misär hela livet. De har fått genomlida den brutala träningen `the Crush´med syfte att bryta ner dem, så att de ska vara säkra för människor att komma nära."

Hon fortsätter:

“Anläggningar som Following Giants och ChangChill har förändrat livet för elefanterna genom att ge dem möjlighet att bete sig naturligt och umgås med varandra, precis som de skulle göra i det vilda, och fått liv värda att leva. Besökare får också se hur elefanter beter sig i sina familjegrupper och lära sig mer om denna utrotningshotade art. Så många svenska turister besöker Thailand, och många av dem älskar djur. Det är glädjande att kunna erbjuda djurvänliga attraktioner och visa andra elefantanläggningar att detta är möjligt.”  

Bilden: Efter att ha varit åtskilda i 30 år och slitit i skogs- och turistindustrin får vi även se när 55-åriga Sow återförenas med Jahn. De krokar i varandras snablar – ett tecken på upphetsning och tillgivenhet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jahn och Sow
Jahn och Sow
Ladda ned bild

Om

World Animal Protection Sverige
World Animal Protection Sverige
Hantverkargatan 5 s
11221 Stockholm

08-6177970http://www.worldanimalprotection.se

Vi är en av världens största djurskyddsorganisationer och arbetar målinriktat för att stoppa djurplågeri i hela världen. Vi samarbetar med organisationer, företag och enskilda runt hela världen och är rådgivare åt FN, EU, regeringar och myndigheter. Vi är insatta i djurskyddsfrågor, såväl i Sverige som globalt. 

Våra arbetsområden är djur i samhällenlantbruksdjurkatastrofdrabbade djur och vilda djur.

Följ World Animal Protection Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Animal Protection Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum