Fondo

Fondutmanare rekryterar nyckelmedarbetare

Dela

Fondo lanserades 2020 och är Sveriges enda sparplattform för provisionsfritt fondsparande helt utan plattformsavgift. Nu befinner sig bolaget i en expansiv fas och förstärker marknadsavdelningen med två nya medarbetare, Andreas Pettersson, Creative Lead och Karl Lehmann, Head of Marketing.

Andreas Pettersson har jobbat över 20 år som kreatör i reklambranschen, och har en gedigen erfarenhet av att arbeta med varumärken inom finans. Han var delaktig i lanseringen och marknadsföringen av Avanza Bank och har arbetat med varumärken som Klarna, Pepins och Xact Fonder.

- Andreas har en väldokumenterad portfölj när det gäller att vara med och bygga framgångsrika utmanare genom smart kommunikation som vänder på huvuden, säger Daniel Eneroth, medgrundare av Fondo.

Karl Lehmann kommer med en bred erfarenhet från kundsidan som marknadschef hos bland andra Kilroy och Temaresor.

- Tiden är helt rätt för den tjänst som Fondo erbjuder. Svenskar är bäst i världen på att lägga sitt sparande i fonder men tyvärr har vi inte sett samma utveckling kring prispress på varken avgifter eller transparens som inom bolån eller aktie-courtage, säger Karl Lehmann.

Fondo utmanar distributörsbranschen av fonder som traditionellt dominerats av banker, nätmäklare och försäkringsbolag. Bolagets provisionsfria utbud av fonder är idag Sveriges förmånligaste erbjudande gällande fondavgifter mot privatsparare. Fondo finns tillgänglig för alla svenska fondsparare via iOS och Android. Under hösten 2022 lanserar man även ett B2B erbjudande där man via API-tjänster öppnar upp sin egenutvecklade tekniska fondplattform för andra finansiella aktörer som erbjuder värdehöjande tjänster inom sparande.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Fondo
Fondo
Vasagatan 28
111 20 Stockholm

https://fondo.se/

Fondo är en oberoende fondplattform där fondsparare ges tillgång till ett brett utbud av fonder, helt utan provisioner eller plattformsavgifter vilket resulterar i ett marknadsledande erbjudande av fonder till lägsta möjliga avgift. Fondo är ett värdepappersbolag under tillsyn av Finansinspektionen och kunderna omfattas av den statliga insättningsgarantin och investerarskyddet. Se även www.fondo.se

Följ Fondo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fondo

Sparplattformen Fondo först i Sverige med funktion som låter användare donera fondprovisionen till välgörenhet2.12.2022 14:23:45 CET | Pressmeddelande

Fondo var tidigt ute med att betala tillbaka alla provisioner gällande distribution från fondbolagen till sina egna användare. En så kallad “provisionsfri modell” som flera fintech-bolag rört sig mot de senaste åren. Nu tar Fondo återbetalningen ytterligare ett steg och lanserar en funktion som ger användaren möjligheten att donera provisionen till välgörande ändamål.

Fondutmanaren vill uppmärksamma fördelar med fonder i en osäker tid17.5.2022 08:07:00 CEST | Pressmeddelande

Fondutmanaren Fondo är på en tillväxtresa och lanserar en ny varumärkeskampanj som uppmärksammar investeringars oförutsägbara natur. Företaget har utvecklat en egen plattform som gör det möjligt för privatpersoner att köpa och sälja fonder helt utan dolda avgifter. I den nya kampanjen, som syftar till att belysa vilken funktion fonder kan fylla för småsparare, passar de även på att göra upp med fondbranschens dåliga självförtroende.

Fondsparande till lägsta möjliga kostnad: Nystartade Fondo först med provisionsfritt fondsparande utan plattformsavgift15.4.2021 08:19:00 CEST | Pressmeddelande

Idag lanseras Fondo, en nystartad svensk oberoende fondplattform som erbjuder fondhandel till lägsta möjliga kostnad för kunden. Fondo är först med kostnadsfria sparkonton, inga plattformsavgifter och att hela provisionen går tillbaka till kunden. Fondo kommer istället att erbjuda värdeadderande tjänster till fasta avgifter, som kunderna valfritt kan välja att prenumerera på.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum