Öppna Moderater

För allas rätt att bli föräldrar

Dela

Idag är det förbjudet med surrogatmoderskap i Sverige, det är något som Moderaterna tillsammans med sina sidoorganisationer Öppna Moderater, Moderata ungdomsförbundet och Moderata kvinnorna vill ändra på. Öppna Moderater släpper idag en kampanj där kvinnliga nationella företrädare för Moderaterna enas om att de kan bära ditt barn.

Barnlängtan och föräldraförmåga styrs inte av huruvida du är i en hetero- eller homorelation. Idag hamnar många familjer som skaffar barn genom surrogatmoderskap utomlands i en rättsosäker situation, där både föräldrar och barn hamnar i kläm. Den civilrättsliga lagstiftningen måste vara anpassad efter hur människor idag väljer att leva sina liv.

Familjepolitiken måste bli mer tidsenlig och vara utformad utifrån hur människor idag väljer att bilda familj och leva sina liv. Sverige behöver en modern lagstiftning. Jag vill att det ska vara tillåtet med surrogatmoderskap i Sverige, säger Kim Nilsson ordförande Öppna Moderater.

Därför vill Moderaterna att altruistiskt surrogatmoderskap ska vara möjligt i Sverige. Precis som vid adoptioner bör det föregås av en omsorgsfull lämplighetsprövning.

Moderaterna vill också att lagstiftningen ses över för att skapa en mer rättssäker och trygg situation för de som väljer att skaffa barn genom surrogatmoderskap utomlands.

I kampanjen framträder bland annat Filippa Reinfeldt, Moderaternas HBTQ talesperson, Matilda Ekeblad, ordförande Moderata ungdomsförbundet, Josefin Malmqvist ordförande för Moderata kvinnor tillika riksdagsledamot och Petra Douhane vice förbundsordförande för Öppna Moderater.

LÄNK: https://oppnamoderater.se/surrogat/

Kontakt                                                                                                                         

Kim Nilsson, ordförande Öppna Moderater

Tel: 0708 89 72 72

E-post: kim.nilsson@moderaterna.se

Om

Öppna Moderater
Öppna ModeraterFölj Öppna Moderater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.