Umeå kommun

Föräldraföreningen mot narkotika i Umeå blev årets eldsjäl 2019

Dela

Under internationella frivilligdagen korades organisationen Föräldraföreningen mot narkotika i Umeå till Årets eldsjäl. Priset delades ut av Andreas Lundgren (S), ordförande för individ- och familjenämnden.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

Genom långvarigt engagemang, som stärker anhöriga att orka i sin roll, erbjuder Föräldraföreningen mot narkotika i Umeå ett sammanhang när livet är svårt. Föreningen ger anhöriga stöd och utbildning, de bedriver förebyggande informationsarbete och bidrar till en mänsklig syn på missbruk. Föräldraföreningen mot narkotika utgör samtidigt en opinionsbildande kraft och stark röst mot narkotikans verkningar i samhället.

Om utmärkelsen Årets eldsjäl

Priset Årets eldsjäl har delats ut sedan 2003. Tanken med priset är att uppmärksamma en förening eller organisation som på olika sätt utmärkt sig och gjort betydande insatser för invånarna Umeå kommun under året som gått. Varje år tas förslag/nomineringar emot till priset från föreningar och personer. Utifrån förslagen utses en pristagare. Priset tilldelas en organisation/förening som är öppen för så många som möjligt i kommunen. Årets eldsjäl får förutom äran och ett diplom också en check på 10 000 kronor.

Mer information:

Andreas Lundgren (S)
ordförande i individ- och familjenämnden
andreas.lundgren@umea.se, 
070-330 63 24

Jennie Jonsén
fritidskonsulent
Föreningsbyrån
jennie.jonsen@umea.se, 
070-604 17 07

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum