Försäkringskassan

Föräldraförsäkringens dag - Jämställt, till vilket pris?

21.3.2017 07:35 | Försäkringskassan

Dela

Idag den 21 mars arrangerar Försäkringskassan en kunskapsdag om attityder och perspektiv kring föräldraförsäkringen med utgångspunkt i den senaste forskningen. Hela seminariet kan följas via webben.

Under dagen får vi möta socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler. Vi får bland annat även lyssna till:

”Hur förändras papparollen för nyanlända familjer?” Mehrdad Darvishpour är senior lektor, docent och forskare i socialt arbete vid akademin för hälsa, vård och välfärd vid Mälardalens högskola.

”Blir vi sjuka av jämställdhet?” Erica Lindahl, Fil.dr. Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU)

”Har de reserverade föräldrapenningmånaderna splittrat familjer?” Arizo Karimi, är filosofie doktor i ekonomi från Uppsala Universitet.

“Stackars barn! Du borde inte skaffa barn om du vill jobba och inte ta hand om det” Therese Albrechtson, entreprenör, föreläsare och författare. Kommer inom kort ut med en bok om kvinnor, karriär och föräldraskap.

Efter talarna följer en paneldebatt där bland annat LO, Svenskt Näringsliv och Föräldraförsäkringsutredaren Lars Arrhenius deltar.

Seminariet sänds direkt via länken:
http://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mcid=412A71EFd1169cfd&width=640&height=360

Detaljerat program med tider bifogas.

Tid och plats: 21 mars klockan 09:00 – 16:00 World Trade Center Stockholm, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron

Frågor: viktor.svensson@forsakringskassan.se

Dokument

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 14 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Försäkringskassan

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum