Västtrafik

Förändrad kollektivtrafik i Onsala, Vallda och Åsa

Dela

Nya tidtabeller och andra körvägar blir förändringarna när Västtrafik byter tidtabell i Onsala, Vallda och Åsa den 31 mars. Samtidigt byts bussarna ut mot helt nya bussar.

Tidtabellerna i Onsala, Vallda och Åsa byts ut den 31 mars. Foto: Lars Lundberg
Tidtabellerna i Onsala, Vallda och Åsa byts ut den 31 mars. Foto: Lars Lundberg

Den 31 mars tar trafikföretaget Nobina över trafiken från Nettbuss i Västtrafiks trafikområde Kungsbacka Onsala. I samband med det justeras tidtabellerna för linjerna 730, 731, 732, 733 och 734. Det innebär nya tider och förändrade körvägar.

– Ambitionen är att kunna erbjuda bättre resmöjligheter för så många som möjligt, säger Peter Boström, trafikchef på Nobina som nu börjar köra för Västtrafik i området.

Samtidigt byts bussarna ut mot helt nya bussar, alla utrustade med USB-uttag vid varje säte för att resenärer ska kunna ladda mobilen ombord.

– Vi vill ge våra kunder bra service och när vi går mot en mer digitaliserad värld med biljetter i mobilen via Västtrafik To Go är det en fördel att kunna erbjuda våra resenärer möjlighet att ladda sin telefon eller surfplatta ombord, säger Peter Boström.

Så förändras trafiken:

  • 730 Mariedal-Onsala-Kungsbacka: Får enbart ny tidtabell.
  • 731 Älskogsbräcka-Onsala-Kungsbacka: Ansluter till linje 734 i Älskogsbräcka. Nu kör linjen till Gottskär även på dagtid.
  • 732 Frillesås-Åsa-Fjärås-Kungsbacka: Ansluter till linje 615 i Frillesås. 
  • 733 Västra Hagen-Vallda-Kungsbacka: Får enbart ny tidtabell.
  • 734 Älskogsbräcka-Vallda-Kungsbacka: Ansluter till linje 731 i Älskogsbräcka.

För att se hur olika linjer ändras kan man söka sin resa i Reseplaneraren. Den 1-2 april finns Västtrafiks kundvärdar på Resecentrum i Kungsbacka för att hjälpa resenärer rätt och svara på frågor.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Tidtabellerna i Onsala, Vallda och Åsa byts ut den 31 mars. Foto: Lars Lundberg
Tidtabellerna i Onsala, Vallda och Åsa byts ut den 31 mars. Foto: Lars Lundberg
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum