Länstrafiken Örebro

Förändringar i busstrafiken när ny tidtabell börjar gälla

Dela

Den 13 december börjar en ny tidtabell att gälla för Länstrafikens stads- och regionbussar. I samband med tidtabellsskiftet kan du som bussresenär komma att märka av vissa förändringar i antal bussavgångar, avgångstider och körvägar. Dessutom kommer vissa hållplatser att läggas till, tas bort eller förändras.

Länstrafiken uppdaterar kontinuerligt sitt utbud av resor med ambitionen att erbjuda en så bra kollektivtrafik som möjligt. Resultatet av detta är bland annat att avgångstider justeras, att hållplatser flyttas och att körvägar förändras.

Långt ifrån alla resenärer påverkas av detta men inför det att en ny tidtabell börjar att gälla den 13 december 2020 bör du som ska resa med buss göra en extra kontroll av vad som gäller för din linje. Det kan du till exempel göra genom att besöka Länstrafikens webbplats där de kommande tidtabellerna för busstrafiken finns att hitta under respektive linjesida.

För stadsbusstrafiken i Örebro medför en ombyggnad av Fabriksgatan relativt stora linjeförändringar då hållplatsen vid Konserthuset inte längre kommer att kunna användas för av- och påstigning. En följd av detta blir en ökad trafik vid Resecentrum som får fungera som bytespunkt för både stadstrafik och regiontrafik. För att möta detta kommer Resecentrum att utökas med två nya tillfälliga hållplatser.

Mer information

Besök gärna Länstrafikens webbplats för att ta del av mer detaljerad information om hur trafiken förändras i och med tidtabellskiftet.

Nyckelord

Kontakter

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum