Länstrafiken Örebro

Förändringar i busstrafiken när nya busstidtabeller börjar gälla

Dela

Den 12 december börjar nya tidtabeller att gälla för Länstrafikens stads- och regionbussar. Redan från den 10 november finns de sökbara i Länstrafikens app och på Länstrafikens webbplats.

Resenär åker med en av Länstrafikens bussar till sin destination
Resenär åker med en av Länstrafikens bussar till sin destination

- Vi uppdaterar kontinuerligt vårt utbud av resor med ambitionen att erbjuda en så bra kollektivtrafik som möjligt. Resultatet av detta är bland annat att avgångstider justeras, att hållplatser flyttas och att körvägar förändras säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikschef på Länstrafiken.

Utöver de nya tidtabellerna sker flera större förändringar som påverkar buss- och tågtrafiken i länet. En del busslinjer ersätts med tåg. Även linjenummerstrukturen för bussarna görs om. Det resulterar i att en del av Länstrafikens bussar får nya linjenummer. Dessutom kommer vissa hållplatser att läggas till, tas bort eller förändras.

Tågtider i reseplaneraren

Tidtabellerna för Länstrafikens bussar som börjar gälla den 12 december är nu publicerade och finns att söka fram via reseplaneraren i Länstrafikens kanaler. I december kommer det även vara möjligt att söka fram avgångstider för resor med tåg.

Under helgen 10-12 december kommer de tryckta tidtabellerna vid hållplatser att bytas ut. Resenärer som ska resa under den helgen ombeds vara extra uppmärksamma så att de tittar på en aktuell tidtabell vid hållplatsen.

Mer information

Besök gärna Länstrafikens webbplats, lanstrafiken.se för att ta del av mer detaljerad information om hur trafiken förändras i samband med tidtabellsskiftet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Resenär åker med en av Länstrafikens bussar till sin destination
Resenär åker med en av Länstrafikens bussar till sin destination
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum