Ömangruppen

Förbättrat inomhusklimat på Oscarsgymnasiet

Dela

På Oscarsgymnasiet i Oskarshamn har gamla ventilationsanläggningar bytts ut för att anläggningen ska bli mer driftsäker och klara ventilationskraven. Projektet har genomförts som en totalentreprenad där Ömangruppen utöver ventilationsinstallationer även levererat styr- och övervakningssystem, el, byggnation och isolering.

Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Foto: Ömangruppen
Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Foto: Ömangruppen

– Vi har gjort en uppgradering av ventilationssystemet och fått ett modernare system med CO2-styrning och temperaturstyrning. Det kommer att märkas stor skillnad på luftkvaliteten i lokalerna. Genom att vi styr ventilationen efter lokalernas behov så får vi också en energibesparing, berättar Roger Håkansson, installationsansvarig på Oskarshamns kommun.

Den ombyggda delen av skolan innehåller klassrum, grupprum och lärarrum. Projektet färdigställdes i fredags och eleverna är nu på plats på skolan.

– Jag tycker samarbetet med Ömangruppen har fungerat bra. Vi har haft löpande avstämningar och en bra dialog, säger Roger Håkansson.

Noll fel i besiktningen

Arbetet har fungerat bra och ombyggnationen fick inte en enda anmärkning i slutbesiktningen.

– Det är mycket unikt att denna typ av projekt har noll fel. Det är ett tecken på att arbetet flutit på bra och ett gott betyg till våra medarbetare och underentreprenörer, säger Ulf Dahlqvist, projektansvarig på Ömangruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Foto: Ömangruppen
Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Foto: Ömangruppen
Ladda ned bild
Nytt ventilationssystem på taket ppå Oscarsgymnasiet. Foto: Ömangruppen
Nytt ventilationssystem på taket ppå Oscarsgymnasiet. Foto: Ömangruppen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 180 medarbetare fördelat på 18 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum