Uppsala kommun

Förbud ska minska trafiken i Rosendal

Dela

För att minska genomfartstrafiken i Rosendal och östra Norby införs i höst förbud mot trafik med motordrivna fordon på delar av Rosendalsvägen och Torgny Segerstedts allé. Till nästa sommar utreds även fysiska åtgärder på Tallbacksvägen med omnejd.

Malma bergsväg och Rosendalsvägen mellan Storskogsvägen och Torgny Segerstedts allé har liksom Tallbacksvägen idag genomfartstrafik. Boende i området upplever genomfartstrafiken som störande och att den skapar otrygghet.

Gatu- och samhällsmiljönämnden beslutade därför vid tisdagens sammanträde att införa förbud mot trafik med motordrivna fordon på Rosendalsvägen öster om Storskogsvägen och på Torgny Segerstedts allé norr om Vårdsätravägen. Förbudet gäller från och med den 28 oktober. Syftet är att skapa säkrare och trevligare trafikmiljö för gående och cyklister, och att ge företräde för de fordon som behöver tillträde till området.

– Vi ska ligga i framkant när det gäller trivsel, trygghet och hållbarhet då vi bygger och utvecklar nya moderna stadsdelar. Därför begränsar vi biltrafiken som korsar området för ökad tillgänglighet för gångtrafikanter, utryckningsfordon och boende, där särskilt barnen får en ökad säkerhet, säger Rickard Malmström (MP), ordförande för Gatu- och samhällsmiljönämnden.

Alternativet till ett förbud hade varit att göra fysiska åtgärder för att få bilister att välja andra vägar. Men eftersom det ligger en brandstation i Rosendal behöver sträckan mellan Malma bergsväg och Rosendalsvägen var lättframkomlig för utryckningsfordon. Därför införs istället förbud med motordrivna fordon, med undantag för utryckningsfordon.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum