Svenska Orienteringsförbundet

Förbundskapten Håkan Carlsson förlänger till och med 2024

Dela

Håkan Carlsson, förbundskapten och landslagschef för det framgångsrika svenska orienteringslandslaget, förlänger sitt avtal till och med 2024. ”Vi har gjort många saker bra, men det finns fortfarande saker vi kan göra ännu bättre. Det är det som driver mig”, säger Carlsson.

FRI BILD. Håkan Carlsson.
FRI BILD. Håkan Carlsson.

Det svenska orienteringslandslaget har plockat mängder av medaljer på de senaste årens internationella mästerskap. Senaste exemplet på detta är förra årets VM i Norge där Blågult åkte hem med fyra guld och två silver, vilket gjorde det svenska laget till mästerskapets mest framgångsrika.

Håkan Carlsson är landslagschef och förbundskapten för det svenska landslaget, en roll som han haft sedan 2011. Och under de här åren har han nominerats till kategorin Årets ledare på Idrottsgalan vid hela fyra tillfällen.

Nu står det klart att Carlsson förlänger sitt avtal med Svenska Orienteringsförbundet till och med 2024:

- Detta är ett väldigt kul och motiverande arbete. Och det är väldigt bra att kunna jobba med de långsiktiga frågorna över tid. Det skapar ett lugn i organisationen, säger Håkan Carlsson samtidigt som landslagslöparna sticker iväg på ett av träningspassen under landslagslägret den här veckan på Idre Fjäll.

Ni har haft väldigt stora framgångar de senaste åren, vad är det som driver dig att jobba vidare?

- Det är klart att resultat och framgångar är viktigt, och det är tecken på att vi gjort många saker bra de senaste åren. Men jag tycker att det fortfarande finns saker som vi kan göra ännu bättre, och det är det som jag drivs av. Att kunna utveckla landslagsverksamheten. Både på kort och på lång sikt, säger Carlsson.

Tomas Stenström är idrottschef på Svenska Orienteringsförbundet, och han är givetvis nöjd med förlängningen av Håkan Carlssons avtal:

- Det är en stor fördel att ha kontinuitet och långsiktighet i landslagschefsrollen, och därför känns det väldigt bra att vi kan förlänga med Håkan i ytterligare fyra år. Hans roll har förändrats under de senaste åren där han numera har en landslagschefsroll med ansvar både för att vi även på lång sikt ska ha världens bästa landslag, men även ha ett perspektiv över samtliga våra fyra grenar (utöver orientering, även skidorientering, mountainbikeorientering samt precisonsorientering). Håkan är väldigt bra på att se helheten och kan alltid se till möjligheterna och tänkbara lösningar, säger Stenström.

Den internationella orienteringssäsongen på seniornivå har pausats helt det här året på grund av den pågående pandemin. Nästa år väntar VM i Tjeckien, därefter Danmark (2022, sprint-VM), Schweiz (2023, skogs-VM) och Skottland (2024, sprint-VM).

Kontakter

Bilder

FRI BILD. Håkan Carlsson.
FRI BILD. Håkan Carlsson.
Ladda ned bild

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 86 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

Stora Tuna bärgade fjärde raka11.10.2020 17:11:41 CESTPressmeddelande

ÖREBRO: Stora Tuna fortsatte sin segersvit och sprang hem SM-guldet i sprintstafett för fjärde året i rad. Tove Alexandersson briljerade på sistasträckan och sprang ikapp och förbi ledande Sara Hagström, IFK Göteborg, och gick i mål med 18 sekunders segermarginal. "Hela laget gjorde ett väldigt bra lopp så då är det alltid kul att vinna tillsammans", säger Alexandersson. Silvret gick till IFK Göteborg och bronset till OK Kåre.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum