Region Örebro län

Fördjupad utredning av Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan välkomnas

Dela

Regionråd Irén Lejegren (S) välkomnar universitetsstyrelsens beslut om att fördjupa och bredda utredningen om framtiden för Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.

- Det är positivt att universitets ledning väljer att fördjupa och komplettera den tidigare utredningen genom att analysera och belysa en rad områden, till exempel regional utveckling, säger Irén Lejegren, ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

Enligt Irén Lejegren är det viktigt att frågan om Restaurang- och hotellhögskolans framtid utreds på ett djuplodande sätt där alla tänkbara parametrar tas med i beräkningen.

- Det som byggts upp i Grythyttan förtjänar att värnas och att utvecklas. Först och främst för att det är en bra och omtyckt verksamhet som den här hösten haft en stor ökning av antalet sökande, men också för att statens närvaro utanför huvudorterna är viktig för den levande landsbygden, säger Irén Lejegren.

Irén Lejegren betonar även vikten av att alla samverkansparter nu sluter upp för att med gemensamma krafter bidra till att skolans förutsättningar blir de allra bästa vilket säkrar arbetstillfällen och stärker den lokala besöksnäringen.

- Så nu gäller det för oss alla att bidra till skolans framtida utveckling i dialog och handling. Från Region Örebro läns sida kan jag lova att vi efter allra bästa förmåga ska arbeta för att skolan, Grythyttan och länet som helhet utvecklas på ett positivt sätt genom att underlätta samverkan, samarbete och utveckling, säger Irén Lejegren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum