Lernia

Fordonsutbildning i samarbete med Bergkvarabuss, Arbetsförmedlingen och Lernia ska bidra till omställning under och efter coronapandemin

Dela

Coronapandemin har slagit hårt mot den svenska arbetsmarknaden och vuxenutbildning pekas ut som ett viktigt verktyg för att fler svenskar ska hitta tillbaka till arbetsmarknaden. Samtidigt finns det företag som behöver kompetens. I glappet mellan arbetsgivare och arbetssökande startar nu Bergkvarabuss, Arbetsförmedlingen och Lernia en Fordonsutbildning.

 - Vi är givetvis mycket glada att vi kunnat upplåta vår verkstadslokal till den här utbildningen. Mekka Service är en stor organisation med ett tjugotal verkstäder för tunga fordon runt om i södra Sverige och vi har ett ständigt behov av kvalificerad arbetskraft. Vår förhoppning är att vi ska kunna anställa flertalet av de som nu går utbildningen så snart de är färdiga” säger Mats Melander, Servicechef, Mekka Service.

Bristen på arbetskraft har lett fram till ett samarbete som ska fylla företagens behov och hjälpa de som står utanför arbetsmarknaden att få en anställning efter utbildningen.

 - Arbetsförmedlingen arbetar utifrån företagens behov på arbetskraft. Utifrån dessa behov kan vi sedan påtala värdet av att placera arbetsmarknadsutbildningar på vissa strategiska orter i länet. Det är alltså utifrån kunskapen om bristen av arbetskraft och goda kontakter med företag som vi har arbetat fram ett underlag och önskemålet om att placera fordonsutbildningen i Kalmar. Vi vet att det råder stor brist inom de yrkesområden som utbildningen täcker in och ser fram emot ett gott samarbete med företag runtom i södra Kalmar län” säger Sofia Toremalm, Företagsrådgivare, Arbetsförmedlingen.

Arbetsmarknadsutbildningarna inom Fordonsteknik riktar sig till arbetslösa som behöver vidareutbilda sig för att få ett jobb. Fordonsteknik är en framtidssektor där man de närmaste åren räknar med att anställningsbehovet kommer att vara stort.

 - Givet samhällsläget är utbildning viktigare än någonsin. Det är extra viktigt att vi fångar upp de som hamnat utanför arbetsmarknaden och ser till att människor får den vidareutbildning som behövs för att komma i jobb. Att kunna erbjuda rekryteringsutbildning tillsammans med företag som efterfrågar kompetens är en säker väg till jobb för en person som står utanför arbetsmarknaden och kompetensförsörjning för våra lokala företag. Att vi får en chans att vi får vara med och bidra med detta är vi väldigt glada över, säger Henrik Samuelsson, Utbildningsansvarig på Lernia.

 
Pressinbjudan

Representanter från Mekka Service, Arbetsförmedlingen och Lernia kommer att finnas på plats vid utbildningens lokaler på Ölandsleden 5, tisdagen den 23 mars, mellan kl 13:00 och 15:00. Det kommer då ges möjlighet att intervjua representanterna, se lokalerna och att prata med deltagare i utbildningen samt att ta foton.

På grund av rådande läge gällande smittspridning kommer intervjuer huvudsakligen äga rum utomhus, utanför utbildningslokalen. Visning av utbildningslokalerna kommer att kunna genomföras i mindre grupper med rekommenderade avstånd till varandra med hänsyn till att begränsa smittspridning.
Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Gustavslundsvägen 139
167 51 Bromma

0771-650 650https://www.lernia.se/

Ledande kompetenslösningar för framtidens industri
Vi har utvecklat individers kompetens utifrån arbetsmarknadens behov i över 100 år och har bemannat den svenska industrin i över 20 år. Lernia omsatte 2 miljarder kronor 2020 och finns över hela landet. Vi utbildade 11 500 personer och förmedlade 8 300 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Nu ska Söderhamns arbetssökande bli hjälpta till jobb genom ny satsning15.4.2021 13:30:49 CEST | Pressmeddelande

Arbetsförmedlingens prognos för år 2021 visar på en fortsatt dramatisk ökning av arbetslösheten. Samtidigt pågår Arbetsförmedlingens reformering där utvalda privata aktörer ska ta ett större ansvar för att få människor sysselsatta. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia är en av dem och utökar nu sin verksamhet i Söderhamn med ”Stöd och matchning” som ska hjälpa arbetssökande i jobb genom stöd och genom matchning med företag där jobben finns.

Yrkeshögskoleutbildning ska skapa framtidens svetsspecialister13.4.2021 07:05:00 CEST | Pressmeddelande

Ny analys från Arbetsförmedlingens visar att det råder stor brist på personer som behärskar klassiska industriyrken. Men genom fortbildning tror utbildningsaktören Lernia att intresset för dessa samhällsbärande yrkena kan öka. För att möta den stora efterfrågan på svetskompetens i såväl tillverkningsbranschen som offentlig sektor erbjuder Lernia nu utbildningen Internationell svetsspecialist för yrkesverksamma som vill fördjupa sina kunskaper inom svetsteknologi. Det är en ettårig distansutbildning med tio träffar i Trollhättan.

Utbildning i Borlänge ska bidra till att nå de nya vindkraftsmålen9.4.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu öppnar anmälan till yrkeshögskoleutbildningen Internationell vindkraftstekniker i Borlänge. Det sker samtidigt som regeringens beslut om att bygga ut de havsbaserade vindkraftverken. Det är utbildningsaktören Lernia som erbjuder utbildningen som är en viktig pusselbit för att rätt kompetens ska finnas på plats när de nya vindkraftverken installeras. Internationella energirådet (IEA) menar att vindkraft kommer vara avgörande för den gröna energiomställningen i världen, en anledning till att utbildningen har ett internationellt fokus.

Yrkeshögskoleutbildning skapar framtidens molnexperter8.4.2021 08:51:12 CEST | Pressmeddelande

De senaste åren har vi sett en större efterfrågan på molntjänster, vilket i sin tur skapar behov av arbetskraft och det mesta tyder på att efterfrågan på molntjänster kommer att fortsätta öka framöver. Lernias utbildning Cloud and IT-Infrastructure Engineer är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning med bas i Stockholm som ska göra studenterna redo för att bidra till de tekniska och affärsmässiga utmaningarna i näringsliv och samhälle som följer med den ökade användningen av molntjänster.

Utbildning i Söderhamn ska bidra till att nå de nya vindkraftsmålen30.3.2021 09:49:48 CEST | Pressmeddelande

Nu öppnar anmälan till yrkeshögskoleutbildningen Internationell vindkraftstekniker i Söderhamn. Det sker samtidigt som regeringens beslut om att bygga ut de havsbaserade vindkraftverken. Det är utbildningsaktören Lernia som erbjuder utbildningen som är en viktig pusselbit för att rätt kompetens ska finnas på plats när de nya vindkraftverken installeras. Internationella energirådet (IEA) menar att vindkraft kommer vara avgörande för den gröna energiomställningen i världen, en anledning till att utbildningen har ett internationellt fokus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum