Consid

Förebilder inom Gefle IF:s damfotboll lyfts

Dela

Ett nytt stipendium instiftas för att rikta strålkastarljuset på kvinnliga förebilder inom Gefle IF. Stipendiet ska gå till en flick- eller damlagsspelare, som ”genom sin sportslighet och laganda är ett föredöme för andra klubbmedlemmar”.

Gefle IF
Gefle IF

– Fotboll är så mycket mer än bara själva spelet. Det handlar om att kunna leda sig själv på ett positivt sätt som får med sig andra i laget. Ge allt och jobba tillsammans, säger Daniel Theorin, tidigare fotbollsproffs som sadlat om till Key Account Manager på IT-företaget Consid.

Det är Daniel Theorin som, tillsammans med klubben, tagit initiativet till stipendiet. Det instiftas inom ramen för Consids jämställdhetsplattform, Q Rendezvous, som syftar till att göra IT-branschen mer jämställd. Att lyfta kvinnliga förebilder är viktigt för att bana väg för andra och att skapa ett inkluderande klimat. Det gäller såväl inom näringslivet som inom fotbollen.

– Jag tycker att det är viktigt att lyfta våra förebilder i regionens största - och Sveriges äldsta förening, Gefle IF. Jag hoppas att det här kan sporra och ge incitament till stordåd både på och utanför planen, säger Daniel Theorin.

Stipendiaten ska vara minst 15 år, ha fotbollen som förstaidrott och ständigt sträva efter att utvecklas. Ledarna i klubben nominerar tre spelare och skickar med motivering till Consid. Consid utser därefter vinnaren i diskussion med klubben. Tanken är att stipendiet ska gå till en spelare i Gefle IF som verkar för en inkluderande kultur i laget och föreningen, både på och utanför planen.

Förutom 5 000 kronor får stipendiaten delta i Consids kvinnliga nätverksträffar, QR, och ha tillgång till Consids vackra kontor Gevaliapalatset för möten och mingel.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Jönköping, Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Ljungby, Sundsvall, Nyköping, Gävle, Värnamo, Kalmar, Borås, Karlstad och Växjö. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 000 anställda och omsätter över en miljard kronor.

Läs mer på www.consid.se

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum