RF/SISU

Föreläsning med Lotta Schelin i Växjö 9 maj

Dela
Tidigare världsstjärnan Lotta Schelin föreläser om sin karriär i Växjö, i samband med Växjö Pride. Samtidigt delar Lotta med sig av sina erfarenheter och lärdomar om hur vi kan skapa inkluderande och HBTQ-medvetna miljöer i föreningslivet.

185 landskamper, 88 landslagsmål (rekord!), fyra OS, tre VM, fyra EM, 3 titlar i Uefa Women´s Champions League och massor med ligasegrar och cuptriumfer i både Sverige och Frankrike. Lotta Schelin är tveklöst en av Sveriges bästa och mest meriterade fotbollsspelare genom tiderna. Idag är hon dessutom en högt uppskattad expertkommentator.

Måndagen den 9 maj gästar Lotta Schelin Växjö, i samband med Växjö Pride (9–15 maj). Under rubriken ”I huvudet på Lotta Schelin” kommer Lotta berätta om sin karriär och en hel del om hur idrotten kan skapa HBTQ-medvetna miljöer.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Pride i den fantastiska idrottsstaden Växjö. Jag kommer att berätta om min fotbollskarriär som tog mig från Kållereds SK via Göteborg till Lyon och landslaget. För mig har det alltid varit viktigt att jobba för att skapa en accepterande miljö där alla respekterar varandra. Att känna trygghet i gruppen, att alla känner sig inkluderade är avgörande för utveckling och skapar bättre förutsättningar att nå framgång, säger Lotta Schelin.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Växjö DFF, RF-SISU Småland och Visma.

– Vi är både glada och stolta att kunna välkomna Lotta till Växjö. Det kommer bli mycket intressant att ta del av hennes erfarenheter, säger AnnaLena Aronsson, som är verksamhetschef på RF-SISU Småland.

”En inkluderande idrott för alla” en av fem utvecklingsresor i idrottsrörelsens inom ramen för idrottens förändringsarbete Strategi 2025. Idrottsrörelsens gemensamma värdegrund omfattar fyra grundpelare där allas rätt att vara med är en av dessa.

Fakta

Dag och tid: Måndagen den 9 maj, kl. 18.30-19.45

Plats: Restaurang Östergatan, Växjö

Kontakt: Anna Sundström, RF-SISU Småland, tfn 072-644 33 02

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Småland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund. 

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum