Upplands Väsby kommun

Föreningar får oförändrat bidrag under 2020

Dela

Föreningar som hade verksamhet under 2019 kommer att få oförändrat bidrag från kommunen under 2020. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat som ett led i att stödja föreningslivet under den pågående coronakrisen.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Kommunen försöker på olika sätt att stödja samhällets olika aktörer att ta sig igenom den pågående situationen med covid-19 och dess konsekvenser för samhället. Kultur- och fritidsnämnden beslutade i veckan att lätta på vissa krav kring föreningarnas årliga ansökan om bidrag.

För idrottsföreningarna är det främst aktivitetsbidraget som påverkas. Det betalas ut i augusti/september och bygger på föreningarnas aktiviteter under perioden januari-juni. Kultur- och fritidsnämnden har bestämt att aktivitetsbidraget för våren 2020 inte kommer att minska för att det har blivit färre aktiviteter. Föreningarna kan också ges dispens från att behöva redovisa årsmötesprotokoll för 2020.

- Bidragsansökningar som lämnas in i augusti kommer att jämföras med genomförda aktiviteter under samma period 2019 och justeras efter det. Vi ger nu också möjlighet för kulturskolan att besluta om tillfällig dispens från elevavgifter för vissa verksamheter som inte kunnat bedrivas fullt ut, säger kultur- och fritidschef Maria Röstberg.

I underlaget till veckans beslut konstaterar nämnden att kommunens egna verksamheter och samverkanspartners är hårt drabbade både verksamhetsmässigt och ekonomiskt.

- Det finns ett tydligt budskap från Folkhälsomyndigheten att barn och ungdomars hälsa är av yttersta vikt. Detta sker via våra olika föreningar inom kultur, fritid och idrott. Det här är första steget för att skapa trygghet för föreningar och vi tittar vidare på fler stödpaket till nästa nämnd där vi hoppas att det statliga stödet som kommunen fått kan bidra, säger nämndordförande Andrea Möllerberg (VB).

Kontakter

Andrea Möllerberg (VB)Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

070-873 21 22

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum