Umeå kommun

Föreningar som ger stöd får bidrag

Dela

Individ- och familjenämnden delar ut 1,2 miljoner kronor till föreningar som arbetar med stöd till personer med funktionsvariationer. Det beslutade nämnden 22 maj 2019.

Föreningarna är ett viktigt komplement till kommunens stöd. Bidragen ska uppmuntra och stötta föreningar som arbetar för och med personer med funktionsnedsättning. Totalt 25 föreningar ansökte om bidrag för 2019. Tillsammans har föreningarna över 4 600 medlemmar.

– I en växande kommun behöver vi stärka samverkan med föreningarna, jag är glad att vi kan dela ut över en miljon kronor i stöd till föreningarna inom funktionshinderrörelsen. De gör en viktig insats och har ett stort egenvärde, säger Andreas Lundgren (S), ordförande, individ- och familjenämnden.

– Föreningarna utför ett viktigt arbete med att skapa socialt sammanhang och bidra till erfarenhetsutbyte mellan människor och vi vill fortsätta stötta föreningarna i det arbetet, säger Björn Kjellson (L), vice ordförande, individ- och familjenämnden.

Nivå på aktivitetsbidrag fastställt

Individ- och familjenämnden fastslog aktivitetsbidraget till 15 kr/deltagartillfälle, vilket är samma nivå som år 2018. Nämnden beslutade också att ge maximalt 30 000 kronor per år och förening i aktivitetsbidrag samt att se över möjligheterna för en gemensam hantering av bidrag till funktionshinderföreningar och sociala föreningar.

Liberalerna yrkande om ändring gällande bidrag till Elöverkänsligas förening i Umeå. Yrkandet avslogs. Liberalerna reserverade sig till förmån för eget yrkande.

Mer information:

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Björn Kjellsson (L)
vice ordförande
individ-och familjenämnden
Umeå kommun
070-618 73 30
bjorn.kjellsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Mästerbotten #3 har siktet inställt på ännu en slutsåld succé12.9.2019 14:47:09 CESTPressmeddelande

Den 12 oktober är det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Samarbetet med Random Bastards och Hoopdiggas, Tiljan och Umeå kommun har visat sig vara ett lyckat koncept som gått för fulla hus. Inget Mästerbotten har varit det andra likt och inför årets upplaga har det kreativa kollektivet Random Bastards och Hoopdiggas bland annat utlovat inget mindre än ett niomannaband på scen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum