Umeå kommun

Föreningar som ger stöd får bidrag

Dela

Individ- och familjenämnden ger 1,1 miljoner kronor i bidrag till funktionshinderföreningar. Det beslutade nämnden 27 maj 2020.

– Nämnden är medveten om att även föreningarna har det tufft under coronapandemin. Vi fortsätter att betala ut föreningsbidrag för att stötta funktionshinderföreningarna i sin verksamhet, säger Andreas Lundgren (S), ordförande i individ- och familjenämnden.

Individ- och familjenämnden fastslog också aktivitetsstödet till 15 kr/deltagartillfälle, vilket är samma nivå som år 2019. Bidragen ska uppmuntra och stötta föreningar som arbetar för och med personer med funktionsnedsättning. Föreningarna är ett viktigt komplement till kommunens stöd. Totalt 26 föreningar ansökte om bidrag för 2020. Tillsammans har föreningarna över 4 700 medlemmar.

Liberalerna hade ett ändringsyrkande som avslogs. Liberalerna reserverade sig till förmån för eget yrkande.

Mer information:

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Björn Kjellsson (L)
vice ordförande
individ-och familjenämnden
Umeå kommun
070-618 73 30
bjorn.kjellsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum