Grums kommun

Företagare, vad tycker du?

Dela

Vad har de stora etableringarna i kommunen gett grumsborna? Vad finns det för kompetensbehov i framtiden? Vi vill veta vad ni företagare tycker! Därför kommer vi nu att genomföra en omfattande undersökning.

Foto: Øyvind Lund
Foto: Øyvind Lund

Det har under de senaste åren hänt mycket i Grums kommun, speciellt med tanke på de två stora projektsatsningar som pågår, en vid BillerudKorsnäs Gruvöns bruk och en vid Stora Enso Gruvöns sågverk.

Grums kommun vill nu i projektens slutfaser fånga upp vad dessa satsningar har inneburit för dig som företagare i kommunen. Enkätundersökning och intervjuer kommer att genomföras av företaget Attityd, under januari och februari 2019. Enkäten heter ”Enkät Näringsliv” och delas ut till företagare i Grums kommun.

-Vi genomför den här undersökningen nu för att vi vill scanna av marknaden och se det faktiska behov som finns ute bland våra företagare. Jag hoppas därför att så många som möjligt verkligen tar sig tid att svara på våra frågor, säger Leif Haraldsson kommunalråd (S). Detta har stor betydelse för hur vi ska satsa på till exempel YrkesVux-utbildningar och andra arbetsmarknadsåtgärder i framtiden.

Just nu pågår även ett regionalt arbete för att utveckla YrkesVux-utbildningarna i Värmland. Därför är vi också intresserade av att veta vilka olika kompetensbehov företag och offentlig verksamhet i Grums kommun har. Enkätens andra del innehåller därför frågor om vilka kompetensbehov du som företagare har, både nu och inom tre till fem år. Dina svar är viktiga och kommer bland annat ligga till grund för hur Grums kommun, tillsammans med övriga värmländska kommuner, kommer att utveckla YrkesVux-utbildningen.

Tack på förhand,
Maria Röhr
Näringslivschef, Grums kommun

Leif Haraldsson
Kommunalråd (S), Grums kommun

Undersökningen genomfört av Attityd i Karlstad AB.
Har du några frågor om enkäten kan du skicka ett mejl till Anna Staake, anna@attitydikarlstad.se

Kontakter

Bilder

Foto: Øyvind Lund
Foto: Øyvind Lund
Ladda ned bild

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum