Solna Stad

Företagen rankar Solna främst – för nionde året i rad

Dela

För nionde året i rad är Solna etta i Svenskt Näringslivs företagarranking av landets kommuner. Resultatet bygger inte minst på företagens egna bedömningar av landets kommuner.

– Jag är glad över att Solna tagit hem första placeringen för nionde året i rad. Det är ett kvitto på att Solnas målmedvetna arbete för att öka dialogen med företagen och möta deras behov lönar sig. Ett bra företagsklimat är något som gynnar alla oss som bor och verkar i Solna, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Svensk Näringslivs ranking av Sveriges kommuner bygger på företagens egna bedömningar av företagsklimatet. Därtill kommer bedömningar av statistiska faktorer som andelen sysselsatta, andelen företagare och andelen nyföretagsamma människor. Det är nionde året i rad som Solna rankas främst i Svenskt Näringslivs ranking av Sveriges kommuner, och tionde gången på femton år.

– Solnas invånare är företagsamma och vågar satsa på att förverkliga sina idéer. Sedan 2015 har företagandet i Solna ökat med 15 procent, vilket är fantastiskt bra, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt:

Henrik Benterås Lucht

Pressansvarig, Solna stad

mobil 072-583 12 35

Åsa Bergström

Näringslivschef, Solna stad

mobil 070-288 58 90

Nyckelord

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum